Publicitat

6a pinzellada d’una velleta

Sempre he dit que, per viure, em calien dues coses o dos ingredients: verd i silenci

spot_img

Publicat el 18.3.2019 9:00

Gent Gran

Montserrat Cornet

Sempre he dit que, per viure, em calien dues coses o dos ingredients.

Publicitat

“VERD i SILENCI”. I ho tinc. L’espai interior que dona al meu balcó m’ofereix una vista i unes olors que m’enamoren. Veig tres xiprers altíssims, un cedre que, malgrat tenir “només” vint-i-cinc anys, fa la competència als xiprers centenaris.

Publicitat

La riquesa és que tots són verds diferents. Si pintés els xiprers, al verd li hauria d’afegir un punt de negre; al cedre, un punt de blanc; i a la mimosa, un punt de groc.

I les olors… El gessamí s’emporta la palma.

Quan vaig arribar a aquest pis, fa 28 anys, al jardí de sota, hi vivia una velleta que, passat Nadal, va plantar l’arbre al jardí. És el cedre que sembla un gegant. La velleta va morir i fa anys que al seu habitatge no hi viu ningú i el jardí em recorda el “jardí abandonat” de la Mercè Rodoreda.

Un altre dia us parlaré del meu balcó, no terrassa, perquè s’ho mereix.

spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Una etapa activa i plena d’activitat: Dia Internacional de la Gent Gran

"Afavorir una vida social rica, participar de manera compromesa en l'entorn i promoure l’autonomia el màxim temps possible són elements essencials perquè les persones grans se sentin valorades, escoltades i implicades"

Afrontar la incapacitació en la vellesa: emocions, acompanyament i recursos de suport

Envellir comporta canvis físics i cognitius, que poden generar sentiments difícils de gestionar. La pèrdua d’autonomia no és només una qüestió pràctica: implica un procés emocional complex que cal acompanyar amb sensibilitat i recursos

Com assolir el benestar per a la gent gran a l’estiu?

Consells per adaptar les rutines a les altes temperatures

Sense esperar res a canvi: Gràcies, avis

"Ignorar el seu valor empobreix la nostra societat, perquè perdem l'oportunitat d'aprendre de la seva experiència i saviesa", escriu Puig
spot_img

Un viatge inèdit pel món de les begudes pairals

Fra Valentí Serra presenta "Begudes pairals i conventuals", un recull de les begudes de la tradició mediterrània

Neix un nou club de cúrling… ara a Sarrià

Un grup de sarrianencs recull el guant del Cúrling Vallvidrera i crea un club; com no hi ha pista de gel on entrenar, discuteixen tàctiques al Bar Nou Patum

L’Institut Tècnic Eulàlia arrenca la celebració del seu centenari

Exalumnes, familiars i mestres es retroben en un emotiu acte que marca el tret de sortida a un any de commemoració

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí