Cuina i Nutrició
Amic
Ingredients (4 persones)
- 2 carabassons grans
- 200 g de salmó fumat
- 150 g de formatge cremós per untar (tipus Philadelphia)
- Unes fulles d’anet fresc (opcional)
- Un raig d’oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
- Suc de mitja llimona
Preparació
Preparar el carabassó
- Renta bé els carabassons i talla’ls a làmines fines al llarg.
- Escalda les làmines 1 minut en aigua bullent amb sal, o passa-les lleugerament per la planxa amb unes gotes d’oli. Han de quedar flexibles però no massa toves.
- Refreda-les sobre paper de cuina.
Preparar el farcit
En un bol, barreja el formatge cremós amb unes gotes de suc de llimona, una mica de pebre i, si vols, anet fresc picat.
Talla el salmó en tires amples.
Muntar els rotllets
- Estén una làmina de carabassó sobre la taula de treball.
- Unta-hi una capa fina de formatge.
- Col·loca-hi una tireta de salmó al damunt.
- Enrotlla amb cura fins a formar un rotllet compacte.
Presentació
Col·loca els rotllets en una safata, rega’ls amb un fil d’oli d’oliva i decora amb una mica més d’anet o pebre molt.
Serveix-los freds com a entrant o aperitiu fresc i lleuger.