Cuina
Eva Remolina (AMIC)
Ingredients
– 3 pebrots per persona aproximadament
– Bacallà dessalat (uns 100 g per persona)
– 2 cullerades de farina
– Oli
– Sal
– 1/2 ceba
– 1 gra d’all
– 300 ml de llet
Elaboració
En una cassola amb aigua, bullim el bacallà. Retirem, deixem refredar, tréiem les espines que puguin haver-hi i esmicolem.
En una paella amb oli, daurarem la ceba prèviament trossejada i el gra d’all. Quan ho tinguem daurat, afegirem el bacallà, la farina i mourem bé per a integrar-ho tot. Una vegada barrejat, anirem afegint la llet fins a formar la beixamel.
Tirem un polsim de sal i anem removent fins que la salsa s’espesseixi.
Amb la pasta resultant, farcirem els pebrots.
Ingredients per a la salsa
– 3 o 4 pebrots dels piquillo
– 250 ml de brou de peix
– 100 ml de vi blanc
– Sucre
– Sal
– 1/2 ceba.
Elaboració
En una paella amb oli ben calent, fregirem la ceba i una vegada daurada, afegirem una cullerada de farina. Removem.
Afegim el brou de peix i el vi blanc. Deixem coure fins que el brou i el vi s’hagin evaporat.
En el got de la batedora, triturarem el líquid de la paella juntament amb els pebrots trossejats i tornarem a coure tot en l’olla uns 10 minuts fins que lligui la salsa. Finalment, afegim una culleradeta de cafè amb el sucre i abocarem la salsa sobre els pebrots. Després, ja podrem servir.