Publicitat

Cuina de Nadal

spot_img

Publicat el 22.12.2015 10:00

Cuina de mercat

Blai Pérez

Arriben les festes de Nadal, i amb elles, els menjars abundants i copiosos. Els plats mes tradicionals a casa nostra són l’escudella o sopa de galets pel dinar de Nadal, seguit d’algun rostit, normalment d’alguna au; d’aquí la cançó “ara ve Nadal, matarem el gall”. I per Sant Esteve sempre ha estat tradició fer canelons, originàriament pel sol fet d’aprofitar les restes del dinar de Nadal, tant del rostit com de l’escudella, sempre regat amb bons vins i caves, i amb els torrons i neules com a protagonistes de les postres.

Publicitat

Des d’El Jardí de Sant Gervasi un volem proposar alguna recepta diferent, sempre amb ingredients de temporada i que també fan festa, i adequats per a qualsevol dia del mes.

Publicitat

A més a més, en aquesta ocasió presentem uns postres en els quals podran participar en l’elaboració els més menuts de la casa, per la seva senzillesa, i amb un ingredient principal molt atractiu.

Bones festes i bon profit!

FLAM DE CRANC REIAL

Ingredients:
5 potes de cranc reial
3 ous
40 cl nata liquida
Una mica de cibulet
50gr de gruyère ratllat
1 pessic de pebre negre i de sal

Elaboració:

Bateu els ous amb la nata, a continuació afegiu-hi el formatge i el cibulet, a continuació afegiu la carn del cranc, el pebre i la sal, i ho poseu en els recipients individuals, i ja estaran a punt d’enfornar, a 180° durant 25 min. Deixeu refredar abans de servir.

AMANIDA D’ESCAMARLANS I CEPS

recepctes_escamarlansIngredients:
12 escamarlans grossos
6 ceps mitjans
Barreja d’enciams
Oli d’oliva verge

Per a la vinagreta:
Sal, pebre blanc, vinagre de poma i una cullerada de cafè de mel

Elaboració:

Netegeu els bolets, lamineu-los i confiteu-los amb l’oli una mica calent; un cop cuits, escorreu-los i reserveu-los. Talleu els escamarlans a daus o al llarg, i coueu-los a la planxa amb un pessic de sal i un raig d’oli d’oliva. Per servir, posareu els enciams amanits amb la vinagreta, i a sobre els ceps i escamarlans amanits amb un raig d’oli.

GALTA DE VEDELLA

receptes_galtaIngredients:
4 galtes de vedella
1 ceba de Figueres, 1 porro, 2 tomàquets, 3 grans d’all
1 copa de porto, 1 copa de brandi
2 litres de brou de vedella
15 g de mel
Sal i pebre
1 kg de salsifins
50 g de mantega
½ litre de brou d’au, Oli d’oliva
Herbes: llorer, farigola i romaní

Elaboració:

Daureu les galtes en una cassola i reserveu-les. Seguidament sofregiu la ceba, el porro i els alls, tot tallat a trossos. A continuació, el tomàquet triturat, les herbes, les copes de vi, i deixeu-ho reduir una mica. Després, hi afegiu el brou de vedella i les galtes, i deixar-ho coure durant 2 h a foc baix. Després coleu la salsa i reserveu-ho tot per separat. En una paella coueu durant 30 min els salsifins amb la mantega, tot seguit afegiui-hi el brou d’au, i coueu-ho durant 30 min més.

Per lacar les galtes, barrejareu una mica de salsa amb la mel, suqueu les galtes amb la salsa resultant i coueu-les al forn a 170° fins que faci crosta. Per servir, emplateu uns salsifins, una galta i la salsa pel damunt.

PASTÍS DE FERRERO ROCHER
de Judit Casanova

Fotografia de Judit Casanova
Fotografia de Judit Casanova

Ingredients:
1 paquet de pa d’àngel (‘obleas’)
2 pots de Nutella de 250 g
1 paquet de crocant
Ferreros Rocher per decorar

Elaboració:

Escalfeu la Nutella al microones, un cop fosa, unteu un pa d’àngel, un rere l’altre fent capes, fins on es vulgui, i unteu tot l’exterior amb Nutella, per acabar en l’última capa escampeu el crocant i poseu-hi algun Ferrero Rocher. Es reservarà a la nevera fins que sigui ben fred.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Prop de 40 mil euros en multes en un cap de setmana a locals d’oci nocturn de la zona de Tuset i Aribau

Del 9 a l'11 de juliol l'Ajuntament va reforçar la presència de mediadors contra el soroll i va ordenar tancar quatre locals

La celebració de Sant Medir torna a il·lusionar els carrers del Farró

Crònica d'una tarda de Sant Medir al Farró amb rostres carregats d'il·lusió

Pere Monje: “L’alta gastronomia s’ha democratitzat, és bonic”

Entrevista amb el director del Via Veneto, al carrer Ganduxer, un dels pocs restaurants al món que fa més anys que conserva una Estrella Michelin

La Casa Orlandai organitza un taller de cuina que s’emetrà en directe pel seu 14è aniversari

El cuiner del Cafè Orlandai Víctor Galceran farà tres receptes en una hora que se seguiran en directe
spot_img

“La família Camaleot”, el relat d’Elsa Corominas

"Els Camaleot eren una família molt peculiar que dominava l’art d’imitar. El matrimoni va tenir sis fills i a cadascun li va ensenyar com aprofitar al màxim aquesta habilitat"

Èxit a Sant Gervasi per la Festa Major: el barri torna a bategar

Del 5 al 15 de juny, el veïnat ha gaudit d'un ampli ventall d'activitats i d'un pregó protagonitzat per Aina Da Silvia, d'Eufòria

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]