23.4 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Actuar de manera holística considerant la persona

Fins a quin punt t’afecta l’entorn? Fins a quin punt és important per a tu tenir les coses al seu lloc? Fins a quin punt necessites trobar la serenitat?, per Glòria Vilalta

Publicitat

Opinió

Glòria Vilalta

La xocolata és convenient? Depèn, depèn de la persona, de l’hora del dia i de la quantitat. Com en la majoria de coses, la persona, la dosi i la llargada en el temps determinen que allò ens beneficiï o no.

El mateix podríem dir per a un medicament o per a moltes altres coses. El mateix medicament, per a una persona, pot ser miraculós, mentre que, per a una altra, pot no fer-li res o produir-li efectes secundaris. Cal tenir en compte diversos factors i la persona en primer lloc. Si no mirem tot el conjunt, podem no trobar la causa o no acabar de resoldre el problema.

Publicitat

La casa no és una excepció.

És convenient el color vermell? Depèn, depèn de la persona, de la quantitat i també d’on el posem. Ens pot activar un espai com un passadís o un trosset de menjador o cuina, però en una habitació pot no deixar-nos dormir. El vermell n’és un exemple fàcil, però el mateix passaria amb qualsevol altre color, fins i tot pel verd, que és el color més saludable que hi ha. En excés, el verd pot donar passivitat i frenar els ritmes biològics. Aquí el que necessita la persona torna a ser important.

Publicitat

La posició del llit en una habitació és potser el millor exemple del que vull comentar. On posar-lo? Cada cas és diferent perquè cada espai i cada persona és diferent i, per tant, cal mirar la globalitat, tenir una mirada holística. Exemple de factors que cal considerar:

• Que no rebi electrocontaminació.
• Que estigui lliure dels efectes d’aigua subterrània, una falla o alguna altra energia tel·lúrica forta.
• Que es pugui veure la porta des del llit.
• Que no hi hagi res a sobre que creï inseguretat.
• Que estigui orientat segons el que vagi millor a cada persona.

Per tant, torna a ser un tema de tractar diferents factors i no agafar al peu de la lletra “les normes” o el que hem llegit o sentit en algun lloc. I, com sempre, cada persona és un món. Una mateixa habitació, amb un mateix llit, pot ser perfecte per a algú, però dificultar el descans d’algú altre. M’hi trobo molt sovint amb matrimonis: un dorm perfectament i l’altre no. Fins i tot, pots estar sobre d’una geopatia: la teva parella pot dormir plàcidament, però tu, molt malament. Aquí, com sempre, la persona és la que compta. Especialment, la sensibilitat a l’entorn de cadascú.

Potser el factor clau és aquest: fins a quin punt t’afecta l’entorn? Fins a quin punt és important per a tu tenir les coses al seu lloc? Fins a quin punt necessites trobar la serenitat? La mirada holística és molt important en qualsevol cas i persona, sobretot en persones sensibles a l’entorn.

Glòria Vilalta és enginyera especialista en medicina de l’hàbitat, Feng Shui i benestar personal. 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.