Publicitat

Al voltant de la figura de la dona

spot_img

Publicat el 14.4.2017 9:30

Juanjo Compairé

L’Elisenda Guasch fa uns tallers de fotografia a la Casa Sagnier. Va proposar a les seves cinc alumnes —totes noies— que fessin servir les càmeres per explicar algunes de les seves vivències com a dones. Elles es van retratar a si mateixes en solitari o en grup, en situacions quotidianes o prenent com a fons algunes dels grafitti que  hom pot veure a la vora de la casa, amb lemes com ara “Ens volem vives!” o “No és no”.

Publicitat

A més, cada una de les alumnes ha triat una frase per acompanyar la foto personal. Les frases triades tenen a veure amb la igualtat entre els sexes, la denúncia de les violències masclistes i la necessària superació dels estereotips sexistes: “No he nascut per agradar-te”, “La corba més bonica és la del teu somriure”, “Cuando trataron de callarme, grité” o la més filosòfica: “El nostre cos és un camp de batalla”.

Publicitat

L’exposició s’ha inaugurat el 8 de març, Dia Internacional de les Dones i restarà al centre al llarg de la setmana. A l’acte de la presentació hi ha assistit també les famílies de les alumnes.

L’acte ha acabat amb una representació de teatre, de la peça Sóc puta, i què?, a càrrec de Les fugitives, la història de tres amigues que fan plans per al futur, incloent-hi una bona reflexió sobre el tema de la prostitució.

D’aquesta manera els problemes socials que planteja el feminisme i els moviments de dones arriben a un casal pel que passa molta gent jove. Ens arriben avisos que parlen d’un rebrot d’episodis de violències masclistes entre el jovent. Actes com aquestos poden contribuir a prevenir-los i aturar-los.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

La Fundació Felícia Fuster inaugura l’exposició “Conxa Sisquella, simfonies de colors”

La mostra recull les obres d'estil informalista de l'autora i es podrà visitar fins al 18 de juliol

El Pere Pruna obre una convocatòria per escollir els artistes que s’exposaran el 2026

Es poden enviar propostes al centre cívic de qualsevol disciplina, des de l'1 d'abril fins al 30 de maig

“Re-Escriure la història”, l’exposició que desvela el procés creatiu al Centre Cívic Pere Pruna

Fins al 15 de març es podran veure una quinzena de matrius elaborades per l'artista Eulàlia Llopart

‘Exilio’, l’exposició sobre l’experiència migratòria al Centre Cívic Can Castelló

Del 13 al 28 de febrer es podran veure les escultures de l'artista Jimena Lucas
spot_img

Vallvidrera, en alerta per la proliferació de rates

El veïnat s'activa per reclamar actuacions a l'Ajuntament però demana no posar verí per evitar intoxicacions a gossos i gats

Més de 2.000 infants i joves han après a fer de pagès per un dia a Collserola durant aquest curs

La proposta pedagògica de l'Olivera, realitzada a Can Calopa, connecta educació, natura i transformació social al cor de Collserola

Quatre segles de vida caputxina

Fra Valentí Serra ofereix una obra que explica la història de l'orde caputxí a través de les seves experiències i vicissituds, apropant-nos a una realitat religiosa que vetlla i influeix a la nostra societat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]