Publicitat
spot_img

Amanida de tomàquet i mató

Publicat el 19.7.2017 9:30

Cuina de mercat

Amanida de tomàquet i mató

Ingredients:
400 g de tomàquets carnosos
80/100 g de mató
1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
15 fulles d’alfàbrega
Olives negres
Sal

Elaboració:
Comenceu per rentar molt els tomàquets, després els tallareu a rodanxes de mida normal i els anireu posant en el plat per servir, salareu i repartireu el mató desgranat, les olives negres i les fulles d’alfàbrega prèviament tallades. Aconsellem servir el plat fred de nevera.

Amanida fresca de mongeta tendra

Fotografia de Pau Farràs

Ingredients:
800 g de mongetes tendres fines
4 tomàquets ben madurs i carnosos
1 patata mitjana
Oli d’oliva verge
2 grans d’all negre
Sal i pebre

Publicitat

Elaboració:
En primer lloc, netegeu i trieu les mongetes, i feu el mateix amb la patata. Coureu les verdures per separat per mantenir una cocció per a cadascuna, i quan arranqui el bull hi coureu la patata a dauets; també aprofitareu per coure la mongeta al vapor, però que ens quedin un pèl cruixents. Ho refredarem tot en aigua amb gel i ho reservarem.

Tot seguit ratllareu el tomàquet i l’amaniu amb l’oli, la sal, el pebre i els alls negres picats. Al moment de servir-ho disposareu la mongeta i la patata, i ho amanireu amb la salsa de tomàquet cru i un rajolí d’oli d’oliva. I opcionalment amb una mica de tonyina en conserva i/o olives negres sense os.

Llenties d’estiu

Ingredients:
250 g de llenties cuites
2 cabdells d’enciam o 2 endívies
80 g de confitura de maduixa o de tomàquet
30 g de vinagre de Mòdena
120 cl d’oli d’oliva verge extra
100 g de formatge “feta”
12 tomàquets xerris
12 fulles de menta fresca
30 g de sal

Per la salsa:
Confitura
Vinagre, oli i sal

Elaboració:
Posareu a refredar les llenties unes hores a la nevera, i abans de servir el plat preparareu la salsa per barrejar-la amb les llenties, tot seguit netegeu i trossegeu els enciams i els tomàquets.

Muntareu el plat posant primer l’enciam, després les llenties, i així fins a quatre capes (dues de cada), i acabareu adornant el plat amb el formatge a daus, les fulles de menta i el vinagre de Mòdena.

Macedònia al cava

Ingredients:
300 g de meló
300 g de síndria
20-25 grans de raïm blanc
400 ml de cava brut
Unes fulles de menta fresca
1 branca de canyella

Elaboració:
Peleu i feu boles de la síndria i del meló amb l’ajuda d’un buidador de vegetals, i ho poseu en un bol gran. Hi afegiu el raïm tallat per la meitat i sense pinyols i la branca de canyella, ho regueu tot amb el cava i, ben tapat, ho poseu a refredar. Al moment de servir, hi afegireu les fulles de menta.

spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

Salut fa una crida a reforçar la protecció de les persones més vulnerables abans que s’intensifiquin els virus respiratoris

Com assolir el benestar per a la gent gran a l’estiu?

Consells per adaptar les rutines a les altes temperatures

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys
spot_img

El cas de Rosario Endrinal o la pobresa amb rostre femení

El Sindicat d’Habitatge de Cassoles, Arran i l’Assemblea de Joves de Sarrià han commemorat el vintè aniversari de l’assassinat i n’han assenyalat l’aporofòbia institucional com a principal responsable

Pas endavant en la connexió ciclista entre Esplugues i Barcelona per la Diagonal

El nou carril bici, que estarà construït per a la primavera-estiu 2026 transformarà l’entrada a Barcelona per la Zona Universitària

Atrapa-somnis que uneixen escola i hospital: creativitat i solidaritat per Nadal

Els alumnes de les escoles de la Fundació Collserola guarneixen l'hospital infantil de la Vall d'Hebron per Nadal

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí