Publicitat

Amanida de tomàquet i mató

spot_img

Publicat el 19.7.2017 9:30

Cuina de mercat

Amanida de tomàquet i mató

Ingredients:
400 g de tomàquets carnosos
80/100 g de mató
1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
15 fulles d’alfàbrega
Olives negres
Sal

Elaboració:
Comenceu per rentar molt els tomàquets, després els tallareu a rodanxes de mida normal i els anireu posant en el plat per servir, salareu i repartireu el mató desgranat, les olives negres i les fulles d’alfàbrega prèviament tallades. Aconsellem servir el plat fred de nevera.

Publicitat

Amanida fresca de mongeta tendra

Fotografia de Pau Farràs

Ingredients:
800 g de mongetes tendres fines
4 tomàquets ben madurs i carnosos
1 patata mitjana
Oli d’oliva verge
2 grans d’all negre
Sal i pebre

Publicitat

Elaboració:
En primer lloc, netegeu i trieu les mongetes, i feu el mateix amb la patata. Coureu les verdures per separat per mantenir una cocció per a cadascuna, i quan arranqui el bull hi coureu la patata a dauets; també aprofitareu per coure la mongeta al vapor, però que ens quedin un pèl cruixents. Ho refredarem tot en aigua amb gel i ho reservarem.

Tot seguit ratllareu el tomàquet i l’amaniu amb l’oli, la sal, el pebre i els alls negres picats. Al moment de servir-ho disposareu la mongeta i la patata, i ho amanireu amb la salsa de tomàquet cru i un rajolí d’oli d’oliva. I opcionalment amb una mica de tonyina en conserva i/o olives negres sense os.

Llenties d’estiu

Ingredients:
250 g de llenties cuites
2 cabdells d’enciam o 2 endívies
80 g de confitura de maduixa o de tomàquet
30 g de vinagre de Mòdena
120 cl d’oli d’oliva verge extra
100 g de formatge “feta”
12 tomàquets xerris
12 fulles de menta fresca
30 g de sal

Per la salsa:
Confitura
Vinagre, oli i sal

Elaboració:
Posareu a refredar les llenties unes hores a la nevera, i abans de servir el plat preparareu la salsa per barrejar-la amb les llenties, tot seguit netegeu i trossegeu els enciams i els tomàquets.

Muntareu el plat posant primer l’enciam, després les llenties, i així fins a quatre capes (dues de cada), i acabareu adornant el plat amb el formatge a daus, les fulles de menta i el vinagre de Mòdena.

Macedònia al cava

Ingredients:
300 g de meló
300 g de síndria
20-25 grans de raïm blanc
400 ml de cava brut
Unes fulles de menta fresca
1 branca de canyella

Elaboració:
Peleu i feu boles de la síndria i del meló amb l’ajuda d’un buidador de vegetals, i ho poseu en un bol gran. Hi afegiu el raïm tallat per la meitat i sense pinyols i la branca de canyella, ho regueu tot amb el cava i, ben tapat, ho poseu a refredar. Al moment de servir, hi afegireu les fulles de menta.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys

La relació entre mobilitat ciclista i salut a les ciutats: menys medicines i menys morts prematures

Els experts Mònica Ubalde (ISGlobal) i Enric Prats (COMB) reflexionen sobre els beneficis de la mobilitat cicilista en la lluita contra el canvi climàtic

De suplements, plantes i espècies en l’embaràs

Els consells nutricionals de la dietista Anna Vilarrasa
spot_img

Detinguts cinc lladres per robatoris violents de rellotges a Sarrià-Sant Gervasi

Efectuaven els robatoris amb motocicleta, i el valor total dels objectes sostrets supera els 40.000 euros

Les figues: propietats i usos

És una fruita particularment recomanable en moments d’esgotament físic i emocional puix que la seva ingesta estimula la concentració

El turisme col·lapsa el transport públic de Vallvidrera

El veïnat dels barris de muntanya demana un pla de mobilitat que doni resposta a la sobrecàrrega del funicular i el bus 111, entre altres problemàtiques de transport

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]