Dissabte 20, abril 2024
12.7 C
Sant Gervasi
12.5 C
Sarrià
Publicitat

Arriba a Sarrià la bonificació en la taxa de residus a través del porta a porta

La mesura arriba més tard que al barri de Sant Andreu de Palomar, tot i que el sistema de recollida porta a porta es va iniciar al Sarrià Vell

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Societat

El Jardí

Els veïns de Sarrià tindran una bonificació en la taxa de residus si fan un bon ús del porta a porta. Aquesta mesura, que ja s’aplica al barri de Sant Andreu de Palomar, arriba ara a Sarrià, malgrat que aquest va ser el primer barri de Barcelona en començar a aplicar el nou sistema de recollida de residus el 2018.

Publicitat

La recollida porta a porta al Sarrià Vell incorporarà un servei de la bonificació del 30% de la taxa de recollida de residus a aquells veïns que facin més de 40 aportacions d’orgànica durant l’any.

Publicitat

També s’instal·laran set bústies de residus d’higiene íntima amb control d’accés que permetrà tenir menys bosses a peu de carrer, un servei de recollida a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda, i la recollida porta a porta dels residus comercials de totes les fraccions amb un servei específic d’atenció comercial porta a porta.

La comunicació del servei es reforça amb la posada en marxa d’un servei d’atenció telemàtica i presencial, l’Oficina del Porta a Porta, que se situarà inicialment al carrer Anglí, 31, que és on hi ha l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de Sarrià-Sant Gervasi. També s’inicia un servei d’atenció i seguiment a peu de carrer i l’activació de la web app ciutadana porta a porta, per impulsar la corresponsabilització i la transparència en la recollida dels residus. Tot un seguit de mesures que ja va anticipar el regidor dels comuns Max Cahner en l’última Audiència Pública al districte.

Objectiu europeu: 55% de recollida selectiva al 2025

Actualment a Barcelona la recollida selectiva es troba estancada al voltant del 38%, i està calculat que cada habitant genera anualment un total de 493 quilos de residus, dels quals 308 es recullen com a fracció no selectiva, és a dir, fracció rebuig.

La directiva europea 2018/851 del Parlament Europeu i del Consell Europeu i l’Acord Metropolità pel Residu Zero de febrer del 2019 marquen com a objectiu arribar al 55% de recollida selectiva el 2025, al 60% el 2030 i al 65% el 2035.

A més, separar els residus en les diferents fraccions abarateix de forma notable el cost econòmic de la gestió. Quan no se separa, el procés de recollir i reciclar té un cost més alt per cada habitant. El cost actual -amb el 38% de recollida selectiva- se situa als 191 euros per llar i any.

Un operari de la neteja, recollint bosses del porta a porta a Sarrià © Elena Bulet

Grups polítics com Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, fa temps que reclamen l’aplicació d’aquesta mesura.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí