Publicitat

Arriba a Sarrià la bonificació en la taxa de residus a través del porta a porta

La mesura arriba més tard que al barri de Sant Andreu de Palomar, tot i que el sistema de recollida porta a porta es va iniciar al Sarrià Vell

Societat

El Jardí

Els veïns de Sarrià tindran una bonificació en la taxa de residus si fan un bon ús del porta a porta. Aquesta mesura, que ja s’aplica al barri de Sant Andreu de Palomar, arriba ara a Sarrià, malgrat que aquest va ser el primer barri de Barcelona en començar a aplicar el nou sistema de recollida de residus el 2018.

Publicitat

La recollida porta a porta al Sarrià Vell incorporarà un servei de la bonificació del 30% de la taxa de recollida de residus a aquells veïns que facin més de 40 aportacions d’orgànica durant l’any.

Publicitat

També s’instal·laran set bústies de residus d’higiene íntima amb control d’accés que permetrà tenir menys bosses a peu de carrer, un servei de recollida a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda, i la recollida porta a porta dels residus comercials de totes les fraccions amb un servei específic d’atenció comercial porta a porta.

La comunicació del servei es reforça amb la posada en marxa d’un servei d’atenció telemàtica i presencial, l’Oficina del Porta a Porta, que se situarà inicialment al carrer Anglí, 31, que és on hi ha l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de Sarrià-Sant Gervasi. També s’inicia un servei d’atenció i seguiment a peu de carrer i l’activació de la web app ciutadana porta a porta, per impulsar la corresponsabilització i la transparència en la recollida dels residus. Tot un seguit de mesures que ja va anticipar el regidor dels comuns Max Cahner en l’última Audiència Pública al districte.

Objectiu europeu: 55% de recollida selectiva al 2025

Actualment a Barcelona la recollida selectiva es troba estancada al voltant del 38%, i està calculat que cada habitant genera anualment un total de 493 quilos de residus, dels quals 308 es recullen com a fracció no selectiva, és a dir, fracció rebuig.

La directiva europea 2018/851 del Parlament Europeu i del Consell Europeu i l’Acord Metropolità pel Residu Zero de febrer del 2019 marquen com a objectiu arribar al 55% de recollida selectiva el 2025, al 60% el 2030 i al 65% el 2035.

A més, separar els residus en les diferents fraccions abarateix de forma notable el cost econòmic de la gestió. Quan no se separa, el procés de recollir i reciclar té un cost més alt per cada habitant. El cost actual -amb el 38% de recollida selectiva- se situa als 191 euros per llar i any.

Un operari de la neteja, recollint bosses del porta a porta a Sarrià © Elena Bulet

Grups polítics com Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, fa temps que reclamen l’aplicació d’aquesta mesura.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar