Dilluns 11, desembre 2023
17.6 C
Sant Gervasi
17.5 C
Sarrià
Publicitat

Batlle assegura que “no caurà cap inversió” al districte malgrat la nova situació pel coronavirus

El calendari previst per aplicar el Pla d'Inversions aprovades a Sarrià-Sant Gervasi patirà "moltes" modificacions i algunes actuacions no es podran fer dins del mandat actual

Publicat el 30.5.2020 6:00

Societat

Sergi Alemany

El regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle, assegurava el passat 26 de maig en una compareixença telemàtica per donar resposta a preguntes dels veïns, que “no caurà cap inversió prevista” al districte tot i la nova situació derivada de la crisi de la covid-19. Això sí, Batlle alertava que caldrà fer un nou calendari de “moltes” de les inversions i avisava que algunes d’elles no podran ser executades dins d’aquest mandat.

Publicitat

Caldrà veure, per exemple, si una de les obres més importants per pressupost com és la Biblioteca de Sarrià, es comença a construir abans del 2021, tal com Districte va anunciar al mes de febrer.

Publicitat

Sense detalls sobre quines actuacions quedaran ajornades, segons Batlle la voluntat del Govern del Districte és que tot el que estava aprovat al Pla d’Inversions continuï endavant malgrat algunes actuacions no es podran fer “ni aquest any ni al llarg del mandat” però totes seran plenament vigents, assegurava el regidor.

A més de fer front a l’emergència sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19, un altre focus que també haurà d’entrar “dins dels sac d’inversions” són les diverses reparacions d’importants desperfectes als barris de muntanya causats pels aiguats de la segona quinzena d’abril. Unes necessitats “no previstes” segons Batlle, que recordava que existeix una manca d’inversió històrica des de l’Ajuntament als barris demuntanya que “cal mirar de corregir”. 

Albert Batlle respon als veïns

Precisament en la compareixença telemàtica del regidor, algunes de les 34 preguntes enviades pels veïns feien referència a inversions aprovades de projectes d’obra com ara la instal·lació d’un carril bici a la Via Augusta, la reforma de la plaça Adrià o les obres de remodelació del carrer Balmes entre la plaça Molina i la plaça de Joaquim Folguera.

Segons Batlle, el carril bici a la Via Augusta és “una prioritat municipal” i deia que s’estan encarregant els projectes per perllongar el tram inicial ja aprovat, tot i que no executat. Batlle assegurava que hi ha una voluntat clara del districte de fer augmentar la xarxa de carrils bici d’una “forma segura” pel ciclista i el vianant.

Tram inicial de la Via August entre la Diagonal i plaça Molina on s’hi ha d’instal·lar un carril bici © Google Maps

Sobre la renovació de la plaça Adrià, Batlle assegurava que cal una reforma integral perquè es troba “molt deixada” i amb un monument “desconegut per la ciutadania”, el de Manuel Carrasco i Formiguera. Segons Batlle “un dels grans màrtirs nacionals mereix un espai més digne” del que té ara a la plaça Adrià.

Finalment, sobre la remodelació del carrer Balmes entre la plaça Molina i la plaça de Joaquim Folguera, Batlle reconeixia que no hi ha un calendari en aquests moments. En tot cas, segons el regidor és una obra en què no s’ha de “negligir” i s’ha d’abordar “aquest any o el que ve.”

Pacificar els carrers del Putxet, “una prioritat”

Un altre tema destacat de la compareixença del regidor va ser la pacificació del carrer de Ballester i d’altres carrers del Putxet com “una prioritat.” El dijous 14 de maig Batlle es va reunir amb la plataforma Pacifiquem Ballester i es va acordar l’aplicació d’una de les solucions estudiades (2 bis) de manera “imminent.” La solució passa per un canvi de sentit del trànsit al carrer de Ballester, entre Ferran Puig i República Argentina. Batlle afegia que es farà un “abordatge” de la resta de la mobilitat interna dels barris del Putxet sota la norma de carrers a 30 km/h pels vehicles.

La plataforma Pacifiquem Ballester reclama que el seu carrer “no sigui una drecera” per molts vehicles pesants © Pacifiquem Ballester

Precisament al Putxet, concretament al carrer d’Elisa 5, la zona d’aparcament de motos en calçada ha estat substituïda per un aparcament del Bicing. Davant la recent voluntat municipal de treure les motos de les voreres, Batlle es comprometia a estudiar una reubicació d’aquest aparcament de motos, tot i que recomanava als motoristes que facin ús dels aparcaments subterranis.

Batlle convida a fer comerç de proximitat

Preguntat per la reactivació del comerç de proximitat, Batlle recordava que l’Ajuntament no té competència sobre la regulació del mercat de treball però sí que demanava “defensar més que mai” l’economia de proximitat als barris, com a mesura per col·laborar en la reactivació econòmica. “Que l’esperit comerciant de Barcelona recuperi el pols a poc a poc, des del lampista fins a la persona que ven joguines als nostres nens”, apuntava Batlle.

El retorn de les terrasses

Preguntat el regidor per si el permís per ampliar terrases de bars i restaurants s’eliminarà un cop superada la gestió de la pandèmia, Batlle apuntava que es tracta de “mesures temporals” i que es retornarà a la situació anterior quan tot millori des del punt de vista sanitari. Batlle reconeixia també que el carrer Mandri és “un punt crític” del districte per l’elevada concentració de terrases i que l’autoritat policial ha hagut d’aplicar el règim sancionador quan s’han produït “realitzacions incorrectes de l’activitat.” 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.