Dimarts 05, març 2024
12.6 C
Sant Gervasi
12.5 C
Sarrià
Publicitat

Carnisseria Miquela Artés

Publicat el 17.8.2017 9:30

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Carnisseria Miquela Artés és una nova parada del Mercat de Sant Gervasi. El Mercat del barri es posa al dia amb productes nous i de qualitat. A preus justos i amb atenció a les necessitats del client. Amb el temps que ja porta al barri, la Miquela ja s’ha fet una clientela que hi troba una vedella de Girona molt gustosa, la de tota la vida, que això sí, elabora de formes noves. Va aprendre l’ofici a una carnisseria del Bages i ara és veïna del barri.
Miquela Artés.
Fotografia de JavierSsardá

La Miquela és filla d’Artés, hi vivia i hi treballava des dels 15 anys, a una carnisseria amb molta tradició, la carnisseria Posas. Hi va aprendre tots els secrets de l’ofici. Amb la seva família van decidir venir a viure a Barcelona. Un dia va entrar al mercat va veure una parada en traspàs, i va dir, “aquesta és la meva!”

Publicitat

Com vas començar a treballar en el sector? 

Publicitat

Vaig començar a una carnisseria del meu poble. Amb un mestre carnisser del Bages reputat. Vaig tenir sort i ho vaig aprofitar. M’agrada molt la meva feina, i fer bé les coses que faig. Ja de joveneta em van ensenyar a desfer, tallar i elaborar tota la vedella, a conèixer tots els seus secrets.

Arribes al mercat, i has renovat la parada?

Si, estic a l’entrada i l’he feta més ampla i més lluminosa. Hi trobareu varietat i molta elaboració de producte nou. Tinc molta varietat d’hamburgueses, i estic introduint creps, magdalenes, pastissos; tot això en carn. Rebosteria feta de carn. Una solució més fàcil de preparar, per a cada dia o per a àpats especials.

T’agrada estar al dia i formar-te?

M’encanta la meva feina i aprendre. Dono així un millor servei. Estic fent un curs a Banyoles on ens ensenyen, als carnissers, nous productes de vedella com la rebosteria. Crec que estar al dia i formar-me contribueix a poder ajudar millor als meus clients i clientes a trobar la millor carn i a elaborar-la de noves maneres d’acord amb el que necessiten.

Què hi podem trobar a la teva parada d’especial? 

Carn que ve de vedells petits de Girona, la mateixa carn gustosa de tota la vida. M’agrada que sigui d’una vedella de 200 kg com a molt; és més tendra. També estic introduint la vedella ecològica. És molt bona, té un gust amb personalitat, tant, com la vedella de Girona que porto i de sempre.

Digue’ns algun producte nou que tingui èxit?

Per exemple, les magdalenes de carn amb blat de moro, formatge de Brie i preparades per anar al forn. Per un dia de festa o per si tens convidats i els vols sorprendre amb carn gustosa, i sabors diferents! O farcellets de vedella amb formatge i espàrrec. Preparats i arrebossats. Estan boníssims! M’agrada i treballo perquè els clients trobin varietat.

Com veus el mercat de Sant Gervasi?

M’agrada molt el barri, i  hi sóc veïna. El Mercat n’és un dels motors. Està en una clara millora. És  més acollidor, amb música, aire condicionat i sobretot, ara tenim uns preus raonables acompanyats de la bona qualitat que oferim. El servei a domicili i l’aparcament gratuït també fa molt còmode venir-hi.

La gent de barri és molt maca, acollidora, propera. M’agrada el tracte i orientar a les persones. A vegades la gent et demana consell, per tot tipus d’elaboració. Intento sempre oferir-ne la millor, amb honestedat, i que quedin contentes. El mercat és la millor fórmula per menjar de qualitat, fresc, per cuidar la salut de la família i disfrutar amb els gustos.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.