23.4 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Collserola, en alerta pel canvi de conducta d’alguns senglars

Alguns dels animals, acostumats a rebre menjar dels visitants, han perdut la por a les persones i poden ser agressius

Publicitat

Societat

El Jardí

A Collserola una part de la població de senglars ha perdut la por a les persones. Alguns d’aquests senglars s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius. Darrerament s’han produït alguns incidents en àrees de lleure i altres equipaments del Parc i des del Consorci es demana precaució en cas de trobar-se amb un d’aquests animals. En cas de patir un incident cal trucar al telèfon 092.

La població de senglars ha augmentat els darrers anys, tant a Catalunya com a tot Europa. Els últims estudis ens indiquen que l’abundància d’aquesta espècie al Parc de Collserola es troba molt per sobre de la densitat desitjable, a causa de l’accés fàcil al menjar que les zones urbanes i periurbanes ofereixen, així com els espais verds urbans naturalitzats on l’espècie troba refugi per viure-hi i reproduir-se.

Publicitat

El grup més problemàtic és els dels senglars habituats, que es mou per les zones urbanes i immediacions, menja casi sempre de l’home i eventualment al bosc o en zones agrícoles. Alguns s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar. Això en part és perquè han perdut la por a les persones i es mouen amb massa freqüència per zones habitades. Per això és tan perjudicial donar-los menjar, doncs això els habitua al contacte amb la gent i finalment acaben exigint-lo, perdent la seva condició d’animal salvatge.

Recomanacions als veïns i visitants

Darrerament s’han produït alguns incidents en àrees de lleure i altres equipaments del Parc de Collserola i per això cal extremar les precaucions davant la presència de senglars, i seguir les següents recomanacions en cas de trobar-se amb la seva presència: no acostar-se a tocar a l’animal, no donar-li menjar i fer soroll i gesticulacions per aconseguir que s’allunyin.

Publicitat

A les àrees de pícnic cal estar alerta i controla les bosses en tot moment. En cas d’observar senglats, cal guardar el menjar abans l’animal no intenti apropiar-se’l amb agressivitat.

A la xarxa viària, conduir amb precaució atès que poden creuar en qualsevol moment la carretera i provocar una forta col·lisió.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.