Cuina
Marta Castells
Ingredients
• 4 pomes pelades, sense els cors i tallades a quarts
• 1⁄2 tassa d’aigua o de suc de poma
• 1 c.s. de panses
• Pell de llimona
• Crema de civada
• Nous torrades i trossejades
• 1 canonet de canyella
• Sal
• Melassa (opcional)
Elaboració
1. Poseu les pomes en un cassó, juntament amb la 1⁄2 tassa d’aigua o de suc de poma, les panses, la pell de llimona, la canyella i un polsim de sal.
2. Coeu-ho tapat, a foc lent, i amb un difusor durant 30 o 35 minuts o fins que estiguin molt tendres.
3. Retireu el canonet de canyella i la pell de llimona. Aixafeu les pomes amb una cullera.
4. Serviu la compota calenta amb una mica de crema de civada i algunes nous.
Nota: Si voleu que quedi fina, passeu-la pel passapuré o la batedora.