Dijous 25, abril 2024
11.8 C
Sant Gervasi
11.7 C
Sarrià
Publicitat

Consell Plenari de Sarrià-Sant Gervasi

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Política de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

El passat dijous 16 de març es va celebrar el Consell Plenari del districte, amb la corresponent ronda de preguntes veïnals al regidor Daniel Mòdol abans de començar. Un dels temes més remarcables va ser la continuada demanda del bus de barri, especialment des de la plataforma FGT (Farró, Galvany, Turó). Des d’aquesta plataforma, van informar que ja han recollit 2.600 signatures de reclam del bus. El govern va informar que les gestions continuaven, que finalment s’ha fet l’estudi i que el cost anual de la xarxa serien 300.000 euros, més el cost de desplegament, quantitat que hauria de pagar el districte; així doncs, ho estan valorant.

Publicitat
Els veïns del farró van preguntar sobre la gestió de Vil·la Urània. A la imatge destacada, vista general de la sala de plens.
Fotografies de Carme Rocamora

Per altra banda, els veïns van ser informats que la reforma del Turó Park està prevista de començar el proper mes de maig o com a tard al juny, unes obres que pretenen que durin fins a finals d’any. També els veïns van preguntar per Vil·la Urània i els seus usos, reclamant poder participar més de les decisions que es prenen ja que al començament feien moltes reunions però ara que està apunt d’inaugurar-se no n’estan fent. A més a més, davant la demanda del servei de cafeteria, el govern ha dit que en uns dies rebran el pressupost que han demanat per valorar si l’implanten o no.

Publicitat

Des de l’Associació de Veïns del Putxet també van demanar pel projecte de reforma de Manacor 1, al que van respondre que no tenen data pel projecte. Igualment, des de Galvany, van seguir insistint en que hi ha una manca molt greu d’equipaments i un veí va demanar que la Casa Sagnier no sigui només per joves, ja que conseqüentment els veïns de Galvany hauran d’ocupar Vil·la Urània. El govern va respondre a això que anar a Vil·la Urània és completament viable ja que es troba a 500 metres i hi ha prou espai per tothom. També es va informar, sobre la llar de Santa Cecília, que s’ha fet una reunió amb el mossèn i l’associació de veïns i que finalment s’ha decidit que la gent gran podrà fer trobades i reunions, però no activitats que suposin soroll i molta activitat.

De les propostes remarcables presentades pels partits, des d’ERC es va demanar – i acceptar- que es faci una reunió abans d’aquí quatre mesos per informar als veïns de quina serà la proposta de reforma definitiva del carrer Balmes, entre Plaça Molina i Joaquim Folguera. També va ser acceptada la demanda per part del Partit Popular de desplegar tota la nova xarxa ortogonal de bus, amb la incorporació de la línia D30 amb recorregut per l’avinguda Diagonal en el tram que afecta al districte. A més a més, des del Grup Municipal Demòcrata, en el torn de seguiment de proposicions, van demanar en quin estat es trobava el procés d’implementació de la Biblioteca a Muñoz Ramonet, al que va contestar que encara s’està esperant l’avantprojecte i que a més a més és un tema molt complex, perquè no només hi ha problemes arquitectònics sinó també de legalitat per a qui pertany la finca.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.