25.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 19 de maig de 2022 |
Publicitat

Editorial 55

"Les nostres decisions individuals són decisives per enfrontar-nos als reptes d'aquesta tardor"

Publicitat

Editorial

El Jardí

L’octubre ens arriba amb un aire renovat després d’un setembre que ha mantingut l’estiu, un llarg estiu. La tardor es comença a notar a l’aire i a la llum, que semblen més nets. El sol va perdent força i la fresca ens convida a agafar jerseis i abrics. Així i tot, la tardor s’anuncia calenta: sentències, eleccions i mobilitzacions per l’emergència climàtica. Esperem que les ventades tardorenques ens ajudin a tenir el cap fred, i reservar les escalfades per la Castanyada.

Aquest setembre han estat notícia les festes del Farró i dels Barris de Muntanya, i han estat de les més lluïdes dels darrers anys. És una satisfacció constatar la fermesa del teixit social que fan possible grans activitats voluntàries com són les festes populars. Ara, a principis d’octubre, arriba la festa de Sarrià, la darrera Festa Major dels barris del districte. Al diari reproduïm una selecció de les moltes activitats que s’hi faran, la majoria organitzades per associacions i comerços del barri. Aquest any hi ha una nova Comissió de les Festes del Roser, més jove, que pren el relleu de l’organització amb la intenció d’assumir el llegat de l’anterior però també de proposar nous camins. Cal que tothom els donem suport, ja que l’organització d’aquestes festes sempre és complicada i plena d’imprevistos.

Publicitat

La tardor també activa el comerç. Es preparen fires i mercats que han d’ajudar el comerç de proximitat i els serveis dels nostres barris. També són un servei de barri el que aporten les treballadores de la llar i de cures, un sector invisibilitzat al qual intentem posar focus en el reportatge. Hem de ser conscients de la nostra responsabilitat com a consumidors i receptors de serveis: les nostres decisions individuals són decisives per enfrontar-nos a reptes com, per exemple, el de l’emergència climàtica.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.