19 C
Sant Gervasi
| Dijous 26 de maig de 2022 |
Publicitat

El centre obert Heura

Publicitatspot_imgspot_img
Publicitat

equipaments de barri

El jardí
Visitem el centre obert Heura de la mà de la Laia de Ahumada, la seva fundadora. S’entra a la seu tradicional d’Heura des de l’avinguda de la República Argentina, a la part posterior dels Josepets i de seguida te n’adones que estàs en un lloc especial. De fet, són els soterranis de l’antic convent de Sant Josep, allà on hi havia el cementiri o catacumbes, les canalitzacions d’aigua, etc. Tot gairebé igual a com era quan va ser construït, al segle XVI. El centre d’acollida Heura comparteix espais amb caus i esplais vinculats a la parròquia i altres col·lectius.

Des de la seva fundació, el 1999, el centre obert Heura és un servei d’acollida de baixa exigència per a persones en situació de sense llar, orientat a recuperar la dignitat de la persona. Actualment, a l’avinguda República Argentina 1 D s’ofereixen els serveis de qualitat que cobreixen necessitats bàsiques com dutxa, rober i perruqueria.

Però des de fa uns mesos, Heura disposa d’un altre edifici, una torre a República Argentina 24, on ha concentrat els serveis administratius i on es fan bona part dels tallers. Aquesta torre és dins de la finca de Can Sert on també hi ha el Refugi Obreres, i segurament havia estat la casa de l’antic propietari, un fabricant tèxtil. Posteriorment va ser la casa de les monges que atenien les obreres jubilades que vivien a l’edifici veí, on avui hi ha la residència geriàtrica que gestiona la Fundació Refugi d’Obreres.

Les dues seus d’Heura: a la imatge destacada, la torre del Refugi d’Obreres i, a sobre, la de Josepets. Fotografies de Javier Sardá
Les dues seus d’Heura: a la imatge destacada, la torre del Refugi d’Obreres
i, a sobre, la de Josepets.
Fotografies de Javier Sardá
Publicitat

En aquest nou edifici, Heura ofereix un espai d’atenció social: d’acollida, de relació i d’acompanyament. I també un espai de relació i vincle que vol millorar l’autoestima de la persona, fomentar la relació, el treball en equip i el sentit de pertinença.

També és facilita la recuperació i el descobriment d’habilitats, mitjançant tallers socioeducatius. Entre aquests tallers hi ha el de redacció del butlletí, La Veu d’Heura, que l’octubre de 2015 va editar el número 13; el de musico-teràpia; els terapèutics, on cada dilluns a la tarda hi ha una visita personalitzada amb un terapeuta de flors de bach, i dijous d’acupuntura, i cada dimarts un taller d’arteràpia; els de sortides culturals; el del futbol sala, doncs el centre té el seu propi equip de futbol; el de llengües; el d’hort que es va als horts de sota el pont de Vallcarca; el d’informàtica i, finalment, el de teatre.

Publicitat

Centre Obert Heura
Av. República Argentina, 1D i 24
Tel. 93 217 45 49 / 93 328 32 94
Horari d’obertura: de dilluns a divendres de 16:30 a 19:30 h
http://www.centreheura.org
El centre forma part de la Xarxa d’Atenció de Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL)

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.