Publicitat

El kudzú

spot_img

Publicat el 6.3.2017 16:00

Salut i nutrició

Marta Castells

El kudzú és un midó extret mitjançant un llarg procés artesanal d’unes arrels volcàniques d’una planta que s’anomena Pueraria lobata.
Aquesta planta creix en qualsevol part però prefereix els climes suaus, és originaria de la Xina, on s’ha fet servir durant més de 2.500 anys com a remei medicinal per a tractar tot tipus de malalties i molèsties.

Publicitat

És una planta trepadora perenne, que s’enrosca als arbres i pot arribar a tenir grans alçades però és en les seves arrels d’on s’obtenen les preparacions medicinals. Aquestes arrels (que poden tenir fins a dos metres de profunditat) es recullen a l’hivern, que és quan han emmagatzemat més minerals i midó i són mòltes i rentades diverses vegades amb aigua i assecades a l’aire durant noranta dies.

Publicitat

El kudzú aporta hidrats de carboni, fibra, minerals i flavonoides. Estudis recents han revelat del kudzú com un important agent per tractar l’alcoholisme i tractar-ne l’addicció, gràcies a les seves isoflavones que eliminen els símptomes d’abstinència. També, gràcies a les isoflavones, ajuda a alleugerir símptomes de la menopausa.

Les arrels del kudzú són un remei excel·lent
per a les mucoses respiratòria i digestiva
i per a fetges sobrecarregats i intestins dèbils

Les seves arrels s’utilitzen com a remei per tractar un munt de patologies i símptomes especialment problemes al pulmó, al budell gruixut, al fetge i la vesícula biliar. És un remei excel·lent per a les mucoses respiratòria i digestiva i per a fetges sobrecarregats i intestins dèbils.

Serveix per reduir la febre, alguns mals de cap, trastorns intestinals com diarrees, colitis, Crohn, salmonel·losi… alhora que regenera la flora i neutralitza l’excés de tòxics. També per a grips i mal de coll, asma, bronquitis, problemes de la pell, processos infecciosos, depressió, Alzheimer, falta de memòria, al·lèrgies, fatiga, nàusees, vòmits…

Cal no confondre’l amb l’arrowroot (arruruz) fècula obtinguda de l’arrel de la planta americana Maranta arundinacea que no té les propietats medicinals del kudzú, encara que a nivell culinari té la mateixa funció.

A la cuina, s’utilitza com espassant i es prepara diluint el kudzú amb un líquid fred, després es cou (sense deixar de remenar perquè no es formin grumolls) fins que agafa una consistència gelatinosa.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Com assolir el benestar per a la gent gran a l’estiu?

Consells per adaptar les rutines a les altes temperatures

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys

La relació entre mobilitat ciclista i salut a les ciutats: menys medicines i menys morts prematures

Els experts Mònica Ubalde (ISGlobal) i Enric Prats (COMB) reflexionen sobre els beneficis de la mobilitat cicilista en la lluita contra el canvi climàtic
spot_img

Torna la cursa inclusiva d’Aspasim: Correm Junts 2025

La jornada se celebrarà el 26 d'octubre i demostrarà, una vegada més, que l'esport pot ser una eina d'inclusió i solidaritat

Nou fre a la Buenos Aires: la justícia torna a frenar l’expropiació i protecció

Després de més de cinc anys de lluita veïnal per preservar l'edifici i obrir-lo a la gent, torna a ser vigent la llicència per construir un hotel de luxe

“Viure l’espai públic”, un recull sobre el pas de la dictadura a la democràcia a Sarrià

Un grup de persones vinculades a Sarrià, i algunes que van viure aquests fets, s’han reunit per recollir informació i documentació; El Jardí en publica el llibre

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí