Publicitat
spot_img

El kudzú

Publicat el 6.3.2017 16:00

Salut i nutrició

Marta Castells

El kudzú és un midó extret mitjançant un llarg procés artesanal d’unes arrels volcàniques d’una planta que s’anomena Pueraria lobata.
Aquesta planta creix en qualsevol part però prefereix els climes suaus, és originaria de la Xina, on s’ha fet servir durant més de 2.500 anys com a remei medicinal per a tractar tot tipus de malalties i molèsties.

Publicitat

És una planta trepadora perenne, que s’enrosca als arbres i pot arribar a tenir grans alçades però és en les seves arrels d’on s’obtenen les preparacions medicinals. Aquestes arrels (que poden tenir fins a dos metres de profunditat) es recullen a l’hivern, que és quan han emmagatzemat més minerals i midó i són mòltes i rentades diverses vegades amb aigua i assecades a l’aire durant noranta dies.

Publicitat

El kudzú aporta hidrats de carboni, fibra, minerals i flavonoides. Estudis recents han revelat del kudzú com un important agent per tractar l’alcoholisme i tractar-ne l’addicció, gràcies a les seves isoflavones que eliminen els símptomes d’abstinència. També, gràcies a les isoflavones, ajuda a alleugerir símptomes de la menopausa.

Les arrels del kudzú són un remei excel·lent
per a les mucoses respiratòria i digestiva
i per a fetges sobrecarregats i intestins dèbils

Les seves arrels s’utilitzen com a remei per tractar un munt de patologies i símptomes especialment problemes al pulmó, al budell gruixut, al fetge i la vesícula biliar. És un remei excel·lent per a les mucoses respiratòria i digestiva i per a fetges sobrecarregats i intestins dèbils.

Serveix per reduir la febre, alguns mals de cap, trastorns intestinals com diarrees, colitis, Crohn, salmonel·losi… alhora que regenera la flora i neutralitza l’excés de tòxics. També per a grips i mal de coll, asma, bronquitis, problemes de la pell, processos infecciosos, depressió, Alzheimer, falta de memòria, al·lèrgies, fatiga, nàusees, vòmits…

Cal no confondre’l amb l’arrowroot (arruruz) fècula obtinguda de l’arrel de la planta americana Maranta arundinacea que no té les propietats medicinals del kudzú, encara que a nivell culinari té la mateixa funció.

A la cuina, s’utilitza com espassant i es prepara diluint el kudzú amb un líquid fred, després es cou (sense deixar de remenar perquè no es formin grumolls) fins que agafa una consistència gelatinosa.

spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

Salut fa una crida a reforçar la protecció de les persones més vulnerables abans que s’intensifiquin els virus respiratoris

Com assolir el benestar per a la gent gran a l’estiu?

Consells per adaptar les rutines a les altes temperatures

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys
spot_img

Maria del Mar Bonet: “Vull que el concert de Nadal al Teatre de Sarrià sigui un missatge per desitjar pau al món”

La cantant mallorquina pujarà a l'escenari del teatre sarrianenc el 25 i 26 de desembre acompanyada de Borja Penalba amb clàssics del seu repertori combinats amb nadales

Lucrecia: “Al Teatre de Sarrià interpretaré cançons que han marcat la meva trajectòria i han calat en els cors del públic”

El 29 i 30 de desembre l’artista cubana pujarà dalt de l’escenari del Teatre de Sarrià per celebrar els 30 anys de carrera amb un viatge musical carregat d’alegria, energia i molt sentiment

Abaixa la persiana Mota Descans, la matalasseria centenària de Sarrià

Des de 1848, la botiga familiar ha estat sinònim de qualitat i tradició dins del sector

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí