Política
Alvaro Ribelles
La primera Audiència Pública del districte després de l’estiu ha acumulat més d’una hora de queixes i peticions del veïnat a la Seu de Sarrià-Sant Gervasi. Entre les moltes preguntes, gran part s’han enfocat al nou projecte de superilla que s’aplicarà a la zona de la Bonanova, sobre el qual el Govern del Districte s’ha abstingut de respondre en vista de la conferència que tindrà lloc aquest dimecres al Centre Cívic Vil·la Florida.
Un dels reclams que s’ha posat sobre la taula ha estat per part de Miquel Saumell, de l’Associació Veïnal de Sarrià, que ha subratllat la multitud de problemes que suposa el “mal funcionament” del sistema de recollida de porta a porta, i ha demanat posar èmfasi en el règim sancionador. El regidor del districte, Albert Batlle, ha mostrat la seva comprensió per les queixes, però ha demanat calma per poder perfeccionar el sistema. “Som la prova pilot del porta a porta”, ha comentat amb orgull, ja que creu que és un modus operandi que s’aplicarà a més barris de la ciutat, com ja ha reivindicat en altres ocasions. A més ha assegurat que continuaran fent campanyes de sensibilització, ajustaments que convingui fer per millorar el servei, i demanaran també que “s’incrementi l’acció sancionadora de les actuacions incíviques que es produeixin”.
Per altra banda, un veí de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi ha exposat la problemàtica amb què lidien molts veïns, sobretot els més grans, en referència a la falta de proximitat i la dificultat a l’accés a Centres d’Atenció Primària (CAPs) en determinades zones del districte. En especial es veuen afectats els veïns i veïnes dels barris de muntanya o d’altres zones com el Putxet, que es veuen forçats a anar al CAP de Vallcarca, amb totes les complicacions que hi suposa travessar el turó. “La distribució d’aquests centres per la ciutat és com un puzle”, ha comentat el regidor, admetent que en aquesta problemàtica tenen poc a dir, ja que les competències recauen sobre els organismes de salut pública.
A l’Audiència Pública també s’ha fet palès que continua la disputa del Sarrià Hockey Club amb els òrgans institucionals del barri per l’habilitació d’un espai on el club pugui exercir les activitats esportives en horaris raonables per famílies i jugadors, perquè els horaris que els ofereix el camp de futbol de Vallvidrera de cara a la nova temporada 2022-2023 són incompatibles amb les agendes dels nens i nenes, que necessiten fer esport les tardes de 16 a 17:30 h. La coordinadora del club, que ha estat l’encarregada d’exposar aquestes discrepàncies, ha proposat que quan es canviï el terreny de joc del camp de Can Caralleu -reforma planificada per l’estiu del 2024-, aquest s’habiliti també per a la pràctica d’hoquei herba. Batlle s’ha compromès a “apuntar i estudiar”, una vegada més, aquesta possibilitat quan arribi el moment, però ha demanat que s’entengui que “l’hoquei és un esport amb menys públic” i que sempre hi haurà col·lectius que considerin les mesures insuficients.
Els veïns han preguntat per altres qüestions com la normativa de terrasses, problemes de brutícia a diversos carrers, afectacions urbanístiques a les Planes i, una vegada més, per la pacificació del carrer Balmes.