Publicitat

Els beneficis dels arengs

Té molt poca presència de mercuri, és bastant econòmic i té un sabor similar a la sardina

Publicitat

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (AMIC)

L’areng és un peix blau de la família dels clupeids, la mateixa a la qual pertanyen entre altres l’aladroc, l’anxova o la sardina. És un peix de fet molt similar tant en aspecte com en sabor a la sardina, i també comparteix amb ella molts nutrients com la seva gran composició en àcids grassos Omega3, minerals i vitamines (B12, B6, D, potassi, calci, Iode…), sent molt beneficiós per a la salut. Algunes de les seves propietats són:

  • Disminueix el colesterol.
  • Té una gran importància per al funcionament del cor.
  • No conté carbohidrats.
  • Prevé alguns tipus de càncer.
  • És antioxidant.
  • Enforteix el sistema immunitari.
  • Enforteix pell i ossos.
  • Redueix la pressió arterial.
Publicitat

A més, té molt poca presència de mercuri, és bastant econòmic i és molt aconsellable per a aquelles persones que no poden prendre molt el sol. Encara que pot menjar-se també fregit o a la planxa, la seva major presència en la cuina és en salaó, fumat o en escabetx, sent molt consumit en els països del centre i nord d’Europa.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar