29 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Els tres espais ocults a Sarrià – Sant Gervasi que s’han obert al públic aquesta setmana

El 48 h Open House BCN ha permès visitar la Casa Tosquella, la galeria de la presa del pantà de Vallvidrera i l'edifici del Sanatori

Publicitat

Cultura

El Jardí

Ha estat fugaç, però real. Tres espais arquitectònics del districte que habitualment no es poden visitar han obert les portes aquesta setmana durant unes hores i només per uns pocs privilegiats, aquells que van córrer a comprar les entrades al preu d’un euro que va posar a la venda la iniciativa 48 h Open House BCN per unir-se al Model, el nou festival arquitectura de Barcelona que ha debutat aquesta setmana a la ciutat.

Obertura al públic de la Casa Tosquella © Sergi Alemany

La Casa Tosquella, visitada pel diari El Jardí uns dies abans, ha obert les portes aquest diumenge a les 11 h, 12 i 13 h, i en total una trentena de persones han pogut visitar aquesta joia modernista del Putxet, a la Ronda General Mitre, recentment adquirida per l’Ajuntament.

Jardí de la Casa Tosquella, al Putxet © Sergi Alemany
Publicitat

Aquest dissabte 14 de maig la galeria de la presa del pantà de Vallvidrera també ha rebut la visita d’un reduït grup de persones que d’11 a 12 h han pogut visitar un espai que es va començar a construir el 1850, amb l’objectiu de recollir les pluges d’un territori de més de 135 hectàrees de bosc. Obra de l’arquitecte Elies Rogent, és un exemple excepcional de presa d’arc de gravetat, amb 50 metres de longitud, 3 d’amplada i 15 d’altura.

Presa del pantà de Vallvidrera © M. Josep Tort

Finalment, el dimecres 11 de maig entre les 17 i les 20 h un grup d’afortunats van poder visitar l’únic edifici que es conserva de l’antic complex del Sanatori Antituberculós, a les Planes, al barri de Can Rectoret, el qual no es va arribar a utilitzar mai i, durant la guerra civil, va ser destruït. L’edifici és obra de l’arquitecte Joan Rubió i Bellvé i estava destinat a ser els safarejos del sanatori. Actualment, i tot i estar declarat Bé Cultural d’Interès Local, està abandonat en un estat ruinós.

Safareig de l’antic Sanatori © Viquipèdia

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.