Cuina vegana
Marta Castells
Ingredients:
- 1 tassa de faves tendres sense tavella
- 2 cebes tendres tallades a quadradets
- 3 alls tendres tallats fins
- Mitja tassa de seitan tallat a daus mitjans
- 1 tassa i mitja d’aigua o brou vegetal
- Sal, tamari, mugi miso, oli, llorer, farigola, pebre negre, julivert picat fi.
Elaboració:
- Enrossiu el seitan en una paella amb unes quantes gotes d’oli i unes quantes gotes de tamari. Reserveu-lo i poseu-lo sobre un paper absorbent.
- Sofregiu la ceba en una cassola amb unes quantes gotes d’oli i un polsim de sal fins que estigui tendra.
- Afegiu-hi els alls i remeneu-ho 5 minuts.
- Afegiu-hi el llorer i la farigola. Coeu-ho tapat i a foc baix durant 7 o 8 minuts o fins que vegeu que tots els ingredients estan ben amalgamats. Si cal, afegiu-hi una mica d’aigua.
- Afegiu-hi les faves i la tassa i mitja d’aigua o brou vegetal. Bulliu-ho, abaixeu el foc i coeu-ho a foc lent i tapat uns 40 o 50 minuts o fins que les faves estiguin cuites.
- En l’últim moment afegiu-hi el seitan, moleu el pebre i, si cal, afegiu-hi unes quantes gotes de tamari.
- Afegiu-hi el miso i serviu-ho decorat amb el julivert.