Publicitat

Nil Font (ERC): “Salvar Can Raventós sempre ha estat una prioritat per ERC”

El conseller portaveu d'ERC insta el Govern municipal a trobar una solució per "evitar perdre més patrimoni"

Publicitat

Opinió

Nil Font, ERC

Salvar Can Raventós sempre ha estat per Esquerra Republicana, una prioritat. Protegir tant els jardins com la masia és essencial. De fet, ERC ha estat l’únic partit de l’Ajuntament de Barcelona que s’ha oposat al Pla Especial Urbanístic, precisament perquè creiem en la necessitat de conservar el patrimoni de la nostra ciutat.

Publicitat

Can Raventós és un més dels conflictes oberts, fruit de la improvisació de l’actual Govern pel que fa a patrimoni. Un Govern que no planifica mesures de prevenció per protegir aquest patrimoni i que es limita a mirar de posar pedaços, a darrera hora, per frenar el degoteig constant de la pèrdua de la història dels nostres barris. Els darrers temps hem vist l’enderroc de la Casa Jover, gairebé es perd la Casa Buenos Aires, el pèssim estat de la Casa Tosquella, i continuen pendents les execucions de la sentència de la Rotonda o les obres per reactivar el Tramvia Blau.

Publicitat

És evident que hem de revertir aquesta situació. Cal un canvi profund, una mirada llarga i una millor governança del patrimoni de la nostra ciutat. El govern actual ha rebutjat diverses iniciatives del meu grup en aquesta línia, que evitarien la pèrdua de patrimoni no catalogat i donarien el poder a l’Ajuntament per validar que, realment, els projectes no destrossen la història de Barcelona.

El mes d’octubre de l’any passat Esquerra ja va presentar un prec per tal que el Govern municipal prengui mesures urgents de protecció del patrimoni, per evitar-ne la pèrdua mentre es revisen i s’inventarien els elements patrimonials no catalogats. Un any més tard, continuem pendents que es prenguin les mesures necessàries mentre seguim en una situació crítica.

Així doncs, com no pot ser d’una altra manera, des del grup republicà sempre hem fet costat a la lluita de la plataforma Defensem Can Raventós. Creiem fermament en la necessitat de trobar una solució que eviti perdre més patrimoni i el que és un dels pocs pulmons verds de la vila de Sarrià. I ho hem demostrat amb fets, no només amb paraules!

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar