14.1 C
Sant Gervasi
| Dimarts 29 de novembre de 2022 |
Publicitat

Inici dels canvis en la mobilitat per reduir l’alt volum de trànsit al carrer Ballester

Les protestes veïnals han acabat fent efecte però ara el problema es podria traslladar al carrer d'Escipió amb el canvi de sentit dels carrers

Publicitat

Societat

El Jardí

Amb un objectiu molt clar, evitar que el trànsit rodat utilitzi el carrer de Ballester com a drecera per arribar a la ronda del General Mitre, aquest dilluns 3 d’agost han començat les obres de pacificació de l’entorn d’aquest carrer. Un dels aspectes més rellevants és el canvi de sentit dels carrers de Ballester i d’Escipió, entre l’avinguda de la República Argentina i el carrer de Ferran Puig. Ara els vehicles no podran girar per Ballester per fer drecera fins a la ronda del General Mitre, sinó que hauran d’arribar fins a la plaça Lesseps. És una de les peticions que fa temps que reivindicava la plataforma Pacifiquem Ballester, excepte el fet que ara els conductors amb els seus vehicles podran fer drecera a través d’Escipió, per incorporar-se al cap de pocs metres de nou al carrer Ballester.

Publicitat

Per part de l’Ajuntament també hi ha prevista la instal·lació d’una vorera passant a l’avinguda de la República Argentina a la intersecció amb el carrer d’Escipió, per unir la cantonada mar i muntanya, i una cruïlla elevada entre els carrers de Ferran Puig i d’Escipió, per alentir el trànsit i millorar la seguretat dels vianants. Dos elements pensats per pacificar l’entorn d’aquesta zona del Putxet. 

Resposta a una reivindicació veïnal

Publicitat

Davant la petició del veïnat, que havia recollit més de 500 signatures i s’havia posat en contacte amb el districte de Sarrià – Sant Gervasi, l’Ajuntament de Barcelona va fer un estudi que va revelar que més de 5.500 vehicles, la majoria per sobre del límit de velocitat establert (30 km/h), passaven diàriament pel carrer de Ballester. Com a primera mesura d’urgència es va eliminar el cartell que senyalitzava el carrer com a drecera per accedir a la ronda de General Mitre des de l’avinguda de República Argentina i des de Gràcia. També es va prohibir l’entrada de camions de gran tonatge al carrer.

Pacifiquem Ballester celebra la decisió però avisa que la proposta aplicada queda lluny de les seves peticions.

Les obres està previst que finalitzin el 25 d’agost i que el dia 28 es faci vigent el canvi de sentit en la circulació dels carrers Ballester i Escipió.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.