Publicitat

Jaume Oliva (Junts): “Barcelona es mereix uns partits i un govern que escolti el veïnat”

El conseller de Junts demana "omplir de sentit" la participació ciutadana en Consells de Barri, Audiències Públiques i Plenaris

Publicitat

Opinió

Jaume Oliva (Junts)

La ciutat de Barcelona té una gran tradició democràtica ja des del segle XV, amb el mètode de sac i sort amb el que s’escollien membres de l’artesania de la ciutat per a formar part del Consell de Cent. Mentre arreu d’Europa els absolutismes s’imposaven, aquí el Codi Civil català permetia que persones ben humils formessin part del govern de Barcelona o de la Generalitat. Segurament, aquest va ser un dels primers brots de la indubtable tradició democràtica de la nostra ciutat.

Publicitat

La política municipal i les institucions municipals són, per definició, les més properes a la ciutadania. Ara bé, si sortim al carrer i preguntem a veïns i veïnes de forma aleatòria si algun cop han participat en una Audiència Pública, un Consell Plenari, un Consell de Barri o una Comissió Consultiva, la gran majoria ens diran que no coneixien aquests espais de participació del districte.

Publicitat

Tanmateix, als Consells de Barri, Audiències Públiques i Plenaris, la gent hi és i es fa sentir. Una altra cosa és que a l’altre costat algú escolti, i tot i que el Govern actual s’omple la boca de prendre’n nota, la realitat és que la majoria de ciutadans es cansen d’anar òrgan de participació rere òrgan i veure que la problemàtica que plantejaven no s’ha solucionat. Aquesta situació, agreujada per la constant rotació del regidor del districte de Comuns i el PSC (Pisarello, Mòdol, Asens i ara, Batlle), ha generat una gran fatiga entre el veïnat.

Uns dies abans de l’últim Plenari es publicava en un article d’El Jardí que els grups municipals del PSC, Comuns, ERC, Valents i PP van votar a favor d’endarrerir el punt de participació ciutadana del ple al final de tot, ja passades les 23 h de la nit, en lloc de fer-ho a les 18.30 h com s’havia fet fins ara. Des de Junts sabem que defensar la participació dels veïns és defensar la democràcia, i per això estem totalment en contra d’aquesta postura majoritària dels partits del districte.

Barcelona es mereix uns partits i un govern que escolti el veïnat i doni sortida a les seves demandes, més enllà del prendre’n nota. Cal omplir de sentit la participació ciutadana i la condició necessària perquè això passi és un canvi de govern a la ciutat. Ens hi posem?

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar