25 C
Sant Gervasi
| Dimarts 16 d'agost de 2022 |
Publicitat

La biblioteca J. V. Foix

El rumor que la biblioteca de Sarrià no es dirà J. V. Foix ha comportat un ball de noms algun dels quals no es pot fer servir sense consultar els familiars

Publicitat

Opinió

Jordi Bigues

El rumor que la biblioteca de Sarrià no es dirà com s’havia acordat, J. V. Foix, ha comportat un ball de noms algun dels quals no es pot fer servir sense consultar els familiars, que viuen a Sarrià. Sóc besnét de Carme Karr i, com a estudiós de l’obra de la meva besàvia i sarrianenc, em permeto fer algunes consideracions al respecte.

Nombroses biblioteques de Barcelona tenen el nom dels escriptors que van viure al barri on s’ubiquen o a prop. És el cas de Teresa Pàmies, Jaume Fuster, Josep Miracle, Juan Marsé… En el cas de Sarrià, el motiu és evident: J. V. Foix fou i és un poeta i escriptor molt arrelat a Sarrià, on va viure tota la vida, barri al que va dedicar la seva obra i on va participar activament de múltiples iniciatives culturals.

Publicitat

Fins i tot, la seva vida personal evoca valors menystinguts de respecte a la diversitat de les persones i llur identitat i personalitat. Però no oblidem que el motiu de la dedicatòria és la qualitat indiscutible de la seva obra i el seu arrelament a Sarrià. És el cas.

Hi ha tres escriptores de Sarrià que em vénen a la memòria: Dolors Monserdà, Clementina Arderiu i Carme Karr. Totes tres han de tenir i, el poden tenir, un espai a la biblioteca de Sarrià. La primera va estiuejar i morir a Sarrià. La segona va viure uns quants anys al carrer Major de Sarrià per marxar a l’exili i la tercera va viure a Sarrià els darrers trenta anys de la seva vida.

Publicitat

Estic convençut que les persones que coneixen l’obra de les tres o d’algunes han llegit i honorat la seva trajectòria. J. V. Foix n’era un d’ells. En canvi no estic molt convençut dels que proposen aquest canvi ho hagin fet. Ja sabeu que la ignorància és molt atrevida i sovint és el rebedor de la insolència. Que no sigui el cas.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.