14.1 C
Sant Gervasi
| Dimarts 29 de novembre de 2022 |
Publicitat

La Buenos Aires considera una victòria parcial l’anunci de l’Ajuntament d’expropiar-ne l’edifici

El col·lectiu de persones que ocupa la casa, per evitar-ne l'enderroc, vol assegurar-se que no es quedi el "solar buit" i que l'espai continuï obert al veïnat durant el procés d'expropiació

Publicitat

Societat

El Jardí

El col·lectiu de persones que ocupa la Casa Buenos Aires a Vallvidrera, per evitar-ne el seu enderroc, ha redactat un comunicat hores després que l’Ajuntament de Barcelona hagi anunciat que treballa per una expropiació de l’edifici i per convertir-lo en un espai públic destinat a la gent gran. Consideren que no serà una “victòria total” fins que s’assegurin que l’espai continua obert pel veïnat i no es quedi en un “solar buit”.

Publicitat

Segons la Buenos Aires amb la decisió d’expropiar l’edifici -propietat de la congregació religiosa dels Pares Paüls- s’evitaran dues de les seves reivindicacions: l’enderroc de l’edifici i la construcció d’un hotel de luxe.

Publicitat

Des de la Casa Buenos Aires insisteixen però que no ha estat l’Ajuntament de Barcelona sinó les “veïnes i la comunitat de Vallvidrera”, amb tots els suports rebuts, qui ha salvat aquest edifici històric, i es mostren diposats a no permetre que el projecte comunitari es vegi afectat pels plans d’expropiació anunciats per l’Ajuntament.

“Volem evitar que l’Ajuntament es pengi la medalla que ha salvat l’edifici expropiant-lo si aquest ha de quedar buit durant més de tres anys. Torre Garcini, al Guinardó, expropiada el març de 2018, està avui dia sense cap ús i amb les portes tancades. Molts altres exemples podrien allargar la llista”, assenyala el comunicat. També citen el cas de les companyes de Salvem l’Alzina, a Gràcia, que malgrat salvar l’edifici després de molt temps de lluita no hi tenen accés i s’han de reunir a les portes.

Retrets a l’Ajuntament

En el seu comunicat, la Buenos Aires assenyala que l’Ajuntament va ser qui va posar en perill en el seu dia l’edifici, permetent-ne l’ús hoteler i donant la llicència d’enderroc, a més de no catalogar l’edifici per protegir-lo, com feia anys que exigia l’Associació de Veïns de Vallvidrera.

“No només hem aconseguit salvar l’edifici, sinó que també fa més d’un any que estem donant resposta a dues necessitats urgents del barri: la manca d’habitatge per joves, i la falta d’espais comunitaris i de trobada entre veïnes“, diu l’escrit.

Una reivindicació veïnal que pretén posar en valor que la Casa Buenos Aires “no és el mateix ara que fa un any i quatre mesos”, quan es trobava en desús i en un procés de venta a una companyia inmobiliària que pretenia enderrocar-la per construir-hi un hotel de luxe.

Des d’aleshores, el projecte que s’ha construit al voltant d’aquest espai a Vallvidrera inclou la participació del Casal de Joves, o l’espai de la Kafeta. A més, s’han organitzat vespres amb activitats al seu jardí, jornades de treball del seu hort o múltiples dies de portes obertes. En definitiva, tots els col·lectius llebrencs i també d’altres punts de la ciutat han pogut gaudir i fer-se seu aquest espai.

“Sota amenaça de desallotjament, seguim en peu de guerra”, conclouen des de la Buenos Aires.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.