29.8 C
Sant Gervasi
| Dimecres 10 d'agost de 2022 |
Publicitat

La meditació és art

Una trentena de dibuixos configuren l'exposició "Meditació creativa" de Lluïsot, a la galeria Tangram.

Publicitat

Cultura

Enric Móra

Lluïsot ha inaugurat una exposició de dibuixos d’Outsider Art, a Centre d’Art Espai Polièdric TANGRAM, de Sarrià, el dimecres 5 de febrer. Una trentena de dibuixos configuren l’exposició “Meditació creativa”, i permeten conèixer l’evolució de l’artista dins de l’Outsider Art. Menyspreat per l’establishment cultural com un art marginal que en un primer moment va ser anomenat Art Brut, aquest corrent artístic s’ha desenvolupat de forma paral·lela a l’art oficial de museus i galeries. Té els seus orígens en les obres de malalts amb patologies mentals que no es veuen condicionats per res i són totalment espontanis en la creació.

Lluïsot va començar col·laborant amb El Jueves ja fa trenta anys. Després s’ha dedicat professionalment a il·lustrar llibres escolars i infantils. Les seves obres formen part d’un procés de meditació en què la ment es queda en blanc i es va dibuixant el que surt sense pensar. S’ha d’omplir el full fins que no quedi cap espai en blanc. D’un principi en què domina l’abstracte, la proposta es va fent més complexa i es comencen a crear imatges. Aquest procés acostuma a durar unes 8 hores seguides. Lluïsot va començar a experimentar la seva tècnica amb familiars i amics. Ara ja imparteix tallers de dues hores on qualsevol persona independentment de l’edat o procedència és capaç des de la meditació donar sortida a la seva creativitat sense un pla previ. L’exposició es pot visitar fins al dia 26 de febrer.

© Enric Mora
Publicitat

TANGRAM-Espai polièdric és un espai artístic obert a Sarrià, al carrer Mañé i Flaquer 21. Va obrir les portes el 2013 de la mà de les artistes Teresa Seguí i Mireia Cifuentes. Ha col·laborat amb la Casa Orlandai, el Teatre de Sarrià, en les jornades de Tallers Oberts i SarriàArt. També participa en intervencions artístiques al carrer. Acostuma a acollir 6 o 7 exposicions a l’any. Més informació: binobart.wordpress.com 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.