18.8 C
Sant Gervasi
| Dijous 23 de setembre de 2021 |
Publicitat

La nova línia d’autobús V9

Publicitat
Publicitat

Notícies del barri

Sofía Puig Gasull

Els veïns de les Tres Torres es van reunir a la Biblioteca Clarà el passat 21 de juny per trobar una solució consensuada davant la inauguració de la línia V9. Van acudir-hi més de 70 veïns, entre els quals es trobava en Jordi Martí del Grup Municipal Demòcrata, en Pedro Miret del Grup Municipal de Ciutadans i en Boris Valls del Grup Municipal del Partit Popular.
Aquesta assemblea, convocada per l’Associació de Veïns de les Tres Torres i presidida per Lluis Tusell, pretén modificar l’itinerari de la línia d’autobús. Entre els carrers pels quals passarà es troben Anglí i Calatrava, dos carrers que, segons els veïns, “han de ser carrers interiors de barri i han de tendir a pacificar-se” ja que en l’actualitat suporten un “excessiu volum de trànsit, soroll i contaminació”.

Es vol evitar que la línia passi per Anglí i Calatrava ja que puja per Ganduxer i baixa per la Via Augusta, girant per Calatrava i Anglí. D’aquesta manera, l’alternativa presentada per l’AAVV és que l’V9 segueixi per Ganduxer fins el Passeig de la Bonanova i en el cas de la baixada, ho fes per la Via Augusta i no per Anglí.

© Sofía Puig Gasull

Els veïns, molestos per la decisió del govern de l’Ajuntament, van proposar fer talls pels carrers de la zona, la qual cosa es va traduir en una petita concentració el dia 25 de juny a les 8.00 h del matí al carrer Calatrava, 1, el mateix dia que la línia d’autobús començava a funcionar. Tanmateix, van proposar una sèrie de mesures com contactar amb les diferents escoles del barri i realitzar un estudi urbanístic de la zona.

Lluis Tusell va anunciar que el proper 10 de juliol es reuniria amb Mercedes Vidal, regidora a l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), per tal d’arribar a un acord. Tot seguit, Joan Gapart, present a l’assemblea, va anunciar que el dia següent es reuniria amb l’alcaldessa Ada Colau i va proposar fer-li arribar directament una carta redactada per l’Associació de Veïns de les Tres Torres, amb les peticions pertinents.

Els veïns del barri continuaran lluitant el setembre vinent per modificar el recorregut de la línia, ja que asseguren que “el caos arribarà quan tothom torni a la feina i als col·legis.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.