Divendres 08, desembre 2023
10.9 C
Sant Gervasi
10.8 C
Sarrià
Publicitat

La Policia de Barri arriba als carrers de Sarrià – Sant Gervasi

Té com a objectiu principal treballar sobre els problemes de convivència i seguretat

Publicat el 17.3.2019 17:30

Societat

El Jardí

Els agents de Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample s’han incorporat als seus districtes aquest mes de març. Han estat els últims en fer-ho, després d’haver rebut durant el febrer una formació especialitzada de 80 hores de la mà d’un equip multidisciplinari amb el suport de la Universitat de Barcelona. En total, ara la ciutat de Barcelona disposa de 140 agents en el marc dels Equips de la Policia de Barri, que tenen com a objectiu principal treballar sobre els problemes de convivència i seguretat.

Publicitat

L’Equip de la Policia de Barri consisteix en un canal bidireccional entre els veïns, entitats i comerços, i els agents (1 per barri) flexible alhora de donar i rebre informacions com ara manifestar preocupacions o fer demandes no exclusivament policials sinó més transversals, i que els agents s’encarreguin de traslladar-les a altres serveis per posteriorment donar resposta. El districte de Sarrià-Sant Gervasi, pel fet d’incloure la muntanya, comptarà amb 2 caporals responsables a diferència dels altres districtes de la ciutat, que en tindran 1.

Publicitat

“Posar rostre als agents de policia i viceversa”

En paraules del regidor del districte, Jaume Asens, aquesta nova policia porta al darrere un “nou model de concepció del servei públic” en què es busca “que els veïns posin rostre als agents de policia i viceversa”, a fi de de detectar i prevenir els problemes quotidians als barris del disitricte. Per Asens, el fet de ser un dels últims districtes on arriba el desplegament de la Policia de Barri és “una avantatge perquè atorga una millor possibilitat de corregir possibles disfuncions que s’hagin pogut detectar durant el seu desplegament en altres districtes de la ciutat.”

El primer balanç de la Policia de Barri

El desplegament de la Policia de Barri es va iniciar el mes d’abril de l’any 2017 al districte Nou Barris amb l’objectiu d’esdevenir un nou plantejament a l’hora de relacionar-se amb la ciutadania, apropant-se i propiciant una major participació en l’establiment de prioritats en l’activitat policíaca, millorant els canals de comunicació entre la comunitat i l’administració, aconseguint així una millora en la seva qualitat de vida.

Durant l’any 2018, els Equips de Policia de Barri dels districtes de Nou Barris, Sant Martí, Sant Andreu, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc van obrir un total de 1.270 casos, pràcticament el doble de casos dels que van obrir l’any 2017 amb el model anterior. El 55% dels casos tractats per la Policia de Barri estaven vinculats a la convivència (un 26% amb molèsties a l’espai públic), seguits per conflictes amb menors dins o fora de centres escolars, consum d’estupefaents a l’espai públic, sorolls en locals, problemes vinculats al medi ambient, conflictes entre veïns d’escala o seguretat viària i mobilitat.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.