26.1 C
Sant Gervasi
| Dimecres 29 de juny de 2022 |
Publicitat

La veïna de Sarrià multada per tenir un llimoner al carrer presenta al·legacions amb l’ajuda del veïnat

No vol que ningú hagi de passar per la seva situació i recorda que l'Ajuntament té campanyes per promoure el verd urbà

Publicitat

Societat

El Jardí

La Mercedes, la veïna de Sarrià multada amb 1.500 euros per tenir un llimoner al carrer davant de la porta de casa, ha decidit finalment presentar al·legacions a la sanció rebuda per la denúncia d’un veí. Ho ha fet amb l’ajuda del mateix grup de suport que la setmana passada va presentar-se a l’Audiència Pública del Districte amb un llimoner, i que va aconseguir que el regidor Albert Batlle reconegués que cal revisar l’ordenança municipal perquè no es repeteixi un cas igual.

En un primer moment la Mercedes no es plantejava presentar al·legacions i és gràcies a l’oferiment de l’ajuda del veïnat que ho ha acabat fent. També, perquè es revisi l’ordenança per casos futurs, i ningú més es trobi en la seva situació. L’Ajuntament va explicar a El Jardí que l’única manera per revisar el cas era que la persona sancionada presentés un recurs.

Publicitat

En el text de les al·legacions consultat per El Jardí s’exposa que en els dos anys que el test s’ha trobat ubicat al davant de la porta del domicili, mai hi ha hagut cap queixa al respecte per part de cap veí, sinó que les “opinions eren favorables”. També, que la instal·lació del llimoner responia a “una voluntat municipal manifesta de renaturalitzar la trama urbana”. En aquest sentit, l’escrit recorda que l’Ajuntament de Barcelona té un programa, ‘Mans al verd’, que recull i impulsa les iniciatives per implicar la ciutadania, les entitats i les empreses de Barcelona en la promoció i la conservació de la biodiversitat i els espais verds de la ciutat, tenint en compte que que el verd privat suposa el 22% del verd de Barcelona i és una de les línies estratègiques municipals per fer créixer el verd urbà.

Un altre argument al·legat és que en aplicació de l’article 5 de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics de Barcelona, el llimoner objecte de la sanció podria haver estat retirat pels serveis municipals de la via pública en no disposar d’una llicència, però, en canvi, es va optar per iniciar un procediment sancionador sense ni tan sols notificar a l’afectada que estava incomplint amb l’esmentada ordenança.

Publicitat

El document també recull que la zona de Sarrià on viu pertany al conegut com Sarrià Vell, que correspon al nucli antic de l’antiga Vila de Sarrià, on existeix una gran i llarga tradició de col·locar plantes o elements vegetals a la via pública a les portes dels habitatges, comerços i establiments, ja que la seva estructura urbana similar a la d’un poble així ho permet. Amb això, defensa que el llimoner objecte de la sanció no és un cas puntual d’un test ocupant la via pública, en carrers de plataforma única amb prioritat pel vianant, que acostumen a transitar pel centre de la calçada pel poc trànsit de vehicles que hi ha.

Finalment, s’exposa que en data 18 de juny del 2022 el llimoner objecte de la sanció ha estat retirat i traslladat a l’hort comunitari proper conegut com Espai Gardenyes, “on tindran cura d’ell”.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.