Diumenge 25, febrer 2024
9.1 C
Sant Gervasi
9 C
Sarrià
Publicitat

L’api, la verdura més medicinal

El seu baix contingut calòric ajuda a aprimar, a eliminar toxines i a prevenir la retenció de líquids

Publicat el 1.2.2021 6:29

Cuina i Nutrició

AMIC

El sabor de l’api és una miqueta agre i és un dels vegetals més usats per les seves propietats medicinals, des de l’antiguitat. Malgrat tenir més d’un 90% d’aigua i per tant amb un valor nutritiu baix comparat amb altres verdures, els seus valors medicinals provenen dels components del seu oli essencial (apilina, apiol o provalens entre altres). El seu baix contingut calòric ajuda a aprimar, a eliminar toxines i a prevenir la retenció de líquids, per la qual cosa ha de ser present en qualsevol dieta. Però a més té altres beneficis. Coneguem-los.

Publicitat
  • Regula la menstruació i alleuja els símptomes de la menopausa, per la qual cosa resulta un bon aliat per a les dones.
  • Afavoreix la digestió i combat els gasos.
  • És diürètic, tant pel seu alt contingut en aigua com esmentàvem abans, com pel seu contingut en potassi i sodi.
  • Fa venir la gana, pel que es recomana en nens que mengin malament.
  • Redueix els nivells de sucre en sang.
  • Combat l’acidesa estomacal.
  • Té propietats antiinflamatòries i antireumàtiques.

L’api és un vegetal a més que pot consumir-se tant en cru (en amanides o en crudité), cuinat (en plats de verdures i sopes) o en batuts vegetals dètox. Si es menja cru, és imprescindible rentar-ho bé. No es recomana menjar-ho durant l’embaràs.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.