26.8 C
Sant Gervasi
| Diumenge 26 de setembre de 2021 |
Publicitat

L’api, la verdura més medicinal

El seu baix contingut calòric ajuda a aprimar, a eliminar toxines i a prevenir la retenció de líquids

Publicitat
Publicitat

Cuina i Nutrició

AMIC

El sabor de l’api és una miqueta agre i és un dels vegetals més usats per les seves propietats medicinals, des de l’antiguitat. Malgrat tenir més d’un 90% d’aigua i per tant amb un valor nutritiu baix comparat amb altres verdures, els seus valors medicinals provenen dels components del seu oli essencial (apilina, apiol o provalens entre altres). El seu baix contingut calòric ajuda a aprimar, a eliminar toxines i a prevenir la retenció de líquids, per la qual cosa ha de ser present en qualsevol dieta. Però a més té altres beneficis. Coneguem-los.

  • Regula la menstruació i alleuja els símptomes de la menopausa, per la qual cosa resulta un bon aliat per a les dones.
  • Afavoreix la digestió i combat els gasos.
  • És diürètic, tant pel seu alt contingut en aigua com esmentàvem abans, com pel seu contingut en potassi i sodi.
  • Fa venir la gana, pel que es recomana en nens que mengin malament.
  • Redueix els nivells de sucre en sang.
  • Combat l’acidesa estomacal.
  • Té propietats antiinflamatòries i antireumàtiques.

L’api és un vegetal a més que pot consumir-se tant en cru (en amanides o en crudité), cuinat (en plats de verdures i sopes) o en batuts vegetals dètox. Si es menja cru, és imprescindible rentar-ho bé. No es recomana menjar-ho durant l’embaràs.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.