20.4 C
Sant Gervasi
| Dijous 26 de maig de 2022 |
Publicitat

L’Economia Social i Solidària

Publicitatspot_imgspot_img
Publicitat

Notícies del barri

Mònica Beneyto

L’Associació Cultural Casa Orlandai, a través d’una iniciativa de Barcelona Activa i el Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, està desenvolupant un projecte per fomentar l’enxarxament i el treball conjunt dels agents de l’Economia Social i Solidària del districte.

Es tracta d’una proposta que tot just s’inicia i que s’està duent a terme a diversos districtes de la ciutat. L’objectiu que persegueix és detectar les diferents iniciatives d’economia social i solidària que tenen lloc a Sarrià-Sant Gervasi i facilitar vincles entre els projectes per tal de fomentar espais de trobada i crear solucions conjuntes. Alhora, també contempla la possibilitat d’oferir formació a aquelles entitats que necessiten reforç en determinats aspectes com l’obtenció de finançament, els marcs legals, o el reforç de la base, així com la programació d’activitats arreu del Districte per difondre què és l’Economia Social i Solidària.

Publicitat

El concepte d’Economia Social i Solidària (ESS) fa referència a un conjunt d’iniciatives socioeconòmiques de tota mena, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats dels seus membres i/o d’altres persones per sobre del lucre.

Poden ser col·lectives, fet que vol dir que la propietat també ho és i la gestió és democràtica. Són entitats independents respecte als poders públics, actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, i són promotores de canvi social.

Les entitats d’ESS prioritzen la satisfacció
de les necessitats dels seus membres
i/o d’altres persones per sobre del lucre

Publicitat

S’inclouen dins l’ESS entitats com cooperatives de treball, o d’habitatge, associacions i fundacions del tercer sector social, grups de consum, mercats d’intercanvi, bancs del temps, societats laborals i totes aquelles propostes que tenen per objectiu promoure alternatives de consum, entre altres.

El projecte ha començat a funcionar recentment, i de moment està centrat a detectar quines iniciatives hi ha al Districte i a contactar amb les diverses entitats del territori per tal de conèixer la realitat de cada un dels barris.

A finals de gener,principis de febrer, se celebraran les primeres reunions de presentació en tres territoris del districte. Concretament, el dia 30 de gener es farà la presentació del projecte a Sarrià i Tres Torres, amb una trobada a la Casa Orlandai; l’1 de febrer tindrà lloc a Vallvidrera, al Centre Cívic Vázquez Montalban, i el dijous 2 serà el torn dels barris de Sant Gervasi, concretament al Centre Cívic Casa Sagnier.

L’objectiu és reunir el màxim d’entitats possibles per tal de conèixer quines accions està duent a terme cadascú de forma individual, i trobar projectes i estratègies comunes per aconseguir solucions conjuntes.

Més informació al web: http://sarriasantgervasiess.com, o contactar a [email protected]

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.