Dissabte 02, desembre 2023
13.6 C
Sant Gervasi
13.5 C
Sarrià
Publicitat

Les peticions al Consell de Barri de Galvany, per a la legislatura vinent

La remodelació futura del Mercat de Galvany o de la plaça Adrià hauran d’esperar com a mínim fins després de les eleccions

Roser Díaz Martin
Roser Díaz Martin
Vaig cursar els meus estudis a les Teresianes del carrer Ganduxer i he viscut tota la vida al barri. Vaig llicenciar-me en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona i tinc el curs d’adaptació pedagògica. He treballat durant 32 anys en el món de les mudances, on encara soc comercial. M’agrada la poesia i l’any 2009 vaig publicar el poemari Por tísoy, sé túpor mi. He guanyat diversos Jocs Florals, i el juny del 2018 vaig obtenir el segon grau de xinès per la Universitat de Pequín. També em dedico a fer estudis històrics d’edificis de Barcelona per presentar a l’Ajuntament. I com no, col·laboro amb El Jardí des del juny del primer any que va sortir.

Publicat el 28.3.2019 18:26

Societat

Roser Díaz

Al Consell de Barri de Galvany d’aquest març planejava l’ombra de ser l’últim de la legislatura. Per això, quasi tots els temes van quedar “a decidir en la legislatura vinent”. En aquesta estranyesa, també es va afegir el punt que es va celebrar en període en el qual la junta electoral exigeix que no es pot fer balanç ni enaltiment de tasques realitzades, així que tampoc hi va haver un resum dels últims quatre anys. Així doncs, es va centrar en els punts informatius.

Publicitat

Consell de Ciutat

Per una banda, Montserrat Morera, vicepresidenta del Consell de Ciutat, va explicar el funcionament d’aquest òrgan, que permet la participació directa del ciutadà en una proporció del 25%, compartida amb institucions i altres grups de la ciutat. Com a tal, és l’òrgan màxim de representació de la ciutat i qualsevol que estigui empadronat a Barcelona pot inscriure’s per formar-hi part. Aquest òrgan acostuma a tenir un representant per barri, i les seves tasques són obtenir dictàmens i anàlisi sobre Barcelona, generar grups de treballs específics sobre matèries actuals o bé treballar problemes com les desigualtats entre els barris. 

Publicitat

En el consell també es va explicar la posada en marxa del servei de salut mental per adolescents, Konsulta’m, i el desenvolupament de la nova Policia de Barri. 

Gossos i motos

Al torn de precs i preguntes, els problemes que aborden el barri van quedar reflectits: es va demanar al conseller de BComú Joan Manel del Llano solucions pels problemes dels gossos, al que va respondre que s’està treballant amb la recerca d’àrees idònies i franges horàries per poder conciliar els espais entre gossos i passejants als parcs.

Un altre tema va ser la queixa per l’ocupació de les voreres per part de les motos a la zona de la Travessera de Gràcia-Tuset-Aribau. Davant d’aquesta, es va presentar un futur pla d’actuació com el que s’ha fet en altres àrees, que consisteix a informar, i en el cas que es continuï amb l’ocupació, sancionar.

Can Ferrer sempre preocupa i els veïns es van queixar que només s’ha arreglat el Jardí. Del Llano ho va justificar dient que es tracta d’una zona qualificada de zona verda i que això dificulta la restauració i l’assignació d’un ús futur a l’edifici. S’ha instat a l’Ajuntament a canviar la qualificació, però de moment tot està aturat. La remodelació futura del Mercat de Galvany o de la plaça Adrià, així com la col·locació de semàfors a Santaló o Amigó, van ser altres temes a tractar, però tot haurà d’esperar a la legislatura vinent.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.