27.7 C
Sant Gervasi
| Dissabte 13 d'agost de 2022 |
Publicitat

Les recomanacions de Kumon per regalar llibres a infants aquest Nadal

La millora de la competència lectora els ajuda a començar l’escola amb més garanties d’èxit

Publicitat

Educació

Kumon

Aquests dies, en què s’acaba de fer la carta als Reis d’Orient, no cal oblidar un imprescindible per a la mainada: un bon llibre adaptat a la seva etapa lectora, als seus gustos i preferències. La lectura és una eina que aporta un bon grapat de beneficis per al desenvolupament cognitiu i emocional dels infants. Toru Kumon, fundador del mètode Kumon, deia que quan els infants llegeixen diversos tipus de llibres, desenvolupen la seva personalitat, defineixen les seves perspectives de futur i esdevenen persones capaces de contribuir a la societat.

Si no sap llegir, com podem encertar-la amb el llibre perfecte? 

És important educar l’hàbit lector i el gust per la lectura des de ben petits, i a més a més, podem iniciar-lo en la lectura bilingüe. “De la mateixa manera que aprenen a parlar la seva llengua materna i a construir frases més complexes a mesura que es van fent grans, també poden iniciar-se en una llengua estrangera, i en tots els casos, la lectura és un gran aliat”, apunta Laia Santanach, directora i orientadora del centre Kumon Barcelona – Sant Gervasi-Galvany. 

Publicitat

A l’etapa prelectora és molt important parlar, cantar cançons i llegir als infants en veu alta. Oferir-los estímuls auditius que els permetin relacionar el que escolten amb el que estan veient. “El millor és triar àlbums il·lustrats per a lectors que encara no poden llegir sols els textos i necessiten que un adult els llegeixi en veu alta per compartir-hi moments especials al voltant del llibre i anar familiaritzant-los amb les paraules i el plaer de la lectura”, hi afegeix la Laia. “A poc a poc voldran començar a llegir ells mateixos per imitació i amb els llibres adequats guanyaran confiança i motivació”, continua. 

Han de ser llibres que tractin temes quotidians amb dosis d’humor, fantasia i amb un desenvolupament ràpid de la història que en faciliti la lectura. Aquestes són les 3 recomanacions de Kumon per a la carta als Reis d’Orient dels més petits de la casa, en anglès i en castellà: 

  1. La oruga glotona – Very Hungry caterpillar Big Board 
  2. El monstruo de colores – The Colour Monster
  3. Elmer y el arcoíris – Elmer and the rainbrow
Publicitat

En vols més idees? Aquí pots trobar les millors lectures per a cada etapa www.crecerleyendo.es 

Començar a llegir és possible des dels 2 anys

Tots els infants, des de ben petits, tenen un gran potencial d’aprenentatge, que és convenient aprofitar des del principi. L’estimulació des de ben petits o la realització d’activitats extraescolars basades en matemàtiques o lectura a partir dels 2 anys prevé l’aparició de problemes educatius futurs en els infants, ja que a aquestes edats el cervell és més plàstic i flexible que a edats més avançades, segons expliquen els neuròlegs.

Els nivells inicials de Kumon Lectura estan pensats principalment per als alumnes d’Educació Infantil o els primers cursos d’Educació Primària que encara no saben llegir. Amb aquests nivells, els alumnes aconsegueixen llegir per ells mateixos paraules completes i frases en un sol cop de veu. La millora d’aquesta competència lectora els ajuda a començar l’escola amb més garanties d’èxit i a entendre tots els continguts més ràpidament.

Mitjançant la lectura construïm vocabulari i augmentem el nostre coneixement. Quan reflexionem, fem servir paraules; per tant, quan els infants aprenen a llegir, desenvolupen alhora la capacitat de reflexionar, prendre decisions i resoldre problemes. El programa de Kumon Lectura està orientat a generar hàbit lector en els infants i a fer que gaudeixin dels llibres i entenguin el que hi llegeixen. Això tindrà un impacte positiu en els seus anys escolars i també en la seva vida d’adults. 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.