Publicitat
spot_img

Les sardines

Publicat el 18.6.2015 9:00

cuina de mercat

Blai Pérez

Les sardines, com la majoria de productes gastronòmics, tenen la seva temporada tot i que se’n poden trobar tot l’any, però durant els mesos de calor és quan estan més grasses i per tant més gustoses, i s’ha d’aprofitar. A més a més és un producte molt saludable i nutritiu a un preu molt assequible.

Publicitat

El problema que ens trobem amb les sardines és l’olor que desprenen al fregir-les. Per això us recomanem de coure-les al forn, no us deixaran cap olor a la casa i igualment queden boníssimes i apunt per disfrutar-les

Sardines al forn

sardines_fornIngredients:
400 g de sardines
1 gra d’all
1 branca de julivert
oli d’oliva verge extra, pebre negre en pols

Elaboració
Poseu les sardines ben esbandides en una plàtera d’anar al forn. Salpebreu-les, no sigueu escassos, poseu l’all i el julivert ben trinxats per sobre, i tireu-hi un bon raig d’oli d’oliva. Tot seguit poseu-les dins del forn preescalfat a 200°, durant 10 min, no més, un cop passat el temps establert traieu-les del forn, ja que sinó es continuarien fent i quedarien resseques.

Coca de verdures i sardines

Ingredients:sardinas-coca

4 talls de coca de forner
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 ceba grossa
1 carabassó
12 sardines
Oli d’oliva verge extra, sal, pebre vermell
Julivert per decorar

Elaboració:

Escaliveu les verdures al forn. Netegeu-les i talleu-les a tires. Poseu-les en un bol per tal d’amanir-les amb la sal, el pebre i un bon raig d’oli d’oliva i barregeu-ho bé. Tot seguit prepareu les sardines, talleules a filets i deixeu-les macerar amb la sal durant 4 hores amn un raig d’oli d’oliva. Passat el temps esperat, presentareuel plat amb el variat de verdures escalivades per damunt de la coca de forner i les sardines.

Sardines escabetxades

Ingredients:sardines_escabetx_2

400 g de sardines mitjanes
1 ceba grossa de Figueres
3 pastanagues mitjanes
200 cl d’oli verge extra
300 cl de vinagre de vi blanc
5 grans d’all
2 branques de julivert
1 branca de farigola
1 branca de romaní
3 fulles de llorer
10-12 grans de pebre negre
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Farina per enfarinar les sardines

Elaboració:

El primer pas, és tenir les sardines ben netes i escorregudes, després enfarineu-les i fregiu-les en una paella o cassola amb la meitat de l’oli a foc viu, fins que quedin lleugerament daurades, i sense que es facin molt per dins, i llavors es retiren i es posen en un recipient com per exemple una cassola.

Seguidament, filtreu l’oli usat i afegiu-ne l’altra meitat, tot incorporant la ceba i la pastanaga ben fines, els alls per la meitat, i quan estigui tot ben tendre afegiu-hi les herbes aromàtiques i el pebre. Deixeu-ho coure donant unes voltes i just al final, poseu-hi el pebre vermell i el vinagre i deixeu-ho reduir durant 5 min. Un cop fet i encara calent, s’aboqueu per sobre les sardines, i per a què siguin més gustoses deixarem marinar dins de la nevera, el plat cuinat d’un dia per l’altre.

Ja que estem en plena temporada de la sardina, fins a finals d’estiu, es recomana acompanyar-les amb una bona amanida fresca, i ja tindrem un bon menú estiuenc.

 

spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

El Jardí publica un nou llibre en el marc de la celebració dels 10 anys

El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià publica un nou llibre en el marc de la celebració dels 10 anys

Tanca la llibreria Don Bosco de Sarrià: “Gràcies per tots aquests anys de confiança”

Amb una oferta de temàtica generalista i una especial atenció a les necessitats religioses i els centres escolars, el negoci ha decidit abaixar la persiana

El Jardí 93, març 2023

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2023/04/El_Jardi_93_marc23.pdf

Sarrià celebra el seu ‘street market’ amb bon temps i activitats per adults i joves

El comerç ha tornat a sortir al carrer el dissabte 18 de març
spot_img

El duc: curiositats i característiques

És la més grossa de les nostres rapinyaires nocturnes, resident i ben distribuïda arreu del territori, sobretot en ambients mediterranis de baixa i mitja muntanya

Una exposició a la Fundació Rocamora tanca els actes del 150è aniversari del naixement d’Isabel Llorach

La mostra, comissariada per Javier Baladia, té lloc del 12 de desembre de 2025 al 12 de febrer de 2026

Un 50% de visitants menys: Can Calopa pateix les restriccions contra la pesta porcina

Malgrat la prohibició d’accedir al medi natural del parc, l’entrada a la masia a través de la carretera BV-146 es manté oberta i segura

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí