22.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 18 de setembre de 2021 |
Publicitat

Marta Mestres i la llar de Mossèn Lluís Vidal

El passat 15 de setembre, moria la Marta Mestres Rodon, presidenta en diverses i llargues etapes de la Llar Mossèn Lluís Vidal

Publicitat
Publicitat

Gent Gran

Jaume Busquets

El passat 15 de setembre, moria la Marta Mestres Rodon. Ha estat una dona valenta, generosa i amb molt sentit de barri. Com a sòcia durant més de trenta anys de la Llar Mossèn Lluís Vidal i eficient presidenta en diverses i llargues etapes, s’ha lliurat amb perseverança, clarividència, plena dedicació i voluntat de servei. Ha fomentat l’amistat i solidaritat entre la gent gran del barri, sense cap mena de discriminació entre els socis, amics i tothom que s’ha apropat a la llar.

Per ella ha estat prioritari sempre acollir tothom. Era coneixedora de tots els socis, procurant que es coneguessin entre ells, i vetllant perquè a la llar no hi manquessin activitats. En el local del carrer Bigai 12, mai hi han faltat conferències, jocs, espectacles musicals, teatrals, celebracions de festes —tant civils com religioses— i altres activitats per mantenir-nos en forma tant físicament, com intel·lectualment i espiritualment. Fora el local no hi mancaren excursions i visites culturals.

Tota la seva vida ha estat marcada per la seva fe i militància cristiana, vetllant per ser fidel al missatge de Jesús de Natzaret. Aquesta fe, en cap moment ha donat peu a cap discriminació de ningú que se’ns hagi acostat, ja que ha respectat i acollit a tothom, siguin quines siguin les seves creences i posicionaments, tant polítics com socials.

Les seves moltes coneixences i el seu esforç constant a trobar qui ens podia fer alguna aportació, per raó dels seus coneixements, qualitats artístiques o intel·lectuals, han contribuït a fer que a la Llar mai ens hàgim quedat sense saber què fer, on poder anar, o sense comptar amb gent amb qui parlar o reflexionar.

El buit que ens deixa la Marta és important. Però hem de tenir en compte que, si bé la mort, amb la seva simbòlica dalla arriba a tothom, no se’n pot endur el record que la Marta ens ha deixat amb la llavor que el seu exemple i esforç ha sembrat entre tothom, i molt especialment entre tots aquells que vàrem tenir el goig de conèixer-la.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.