Dissabte 02, desembre 2023
13.6 C
Sant Gervasi
13.5 C
Sarrià
Publicitat

Marta Mestres i la llar de Mossèn Lluís Vidal

El passat 15 de setembre, moria la Marta Mestres Rodon, presidenta en diverses i llargues etapes de la Llar Mossèn Lluís Vidal

Publicat el 4.11.2019 6:25

Gent Gran

Jaume Busquets

El passat 15 de setembre, moria la Marta Mestres Rodon. Ha estat una dona valenta, generosa i amb molt sentit de barri. Com a sòcia durant més de trenta anys de la Llar Mossèn Lluís Vidal i eficient presidenta en diverses i llargues etapes, s’ha lliurat amb perseverança, clarividència, plena dedicació i voluntat de servei. Ha fomentat l’amistat i solidaritat entre la gent gran del barri, sense cap mena de discriminació entre els socis, amics i tothom que s’ha apropat a la llar.

Publicitat

Per ella ha estat prioritari sempre acollir tothom. Era coneixedora de tots els socis, procurant que es coneguessin entre ells, i vetllant perquè a la llar no hi manquessin activitats. En el local del carrer Bigai 12, mai hi han faltat conferències, jocs, espectacles musicals, teatrals, celebracions de festes —tant civils com religioses— i altres activitats per mantenir-nos en forma tant físicament, com intel·lectualment i espiritualment. Fora el local no hi mancaren excursions i visites culturals.

Publicitat

Tota la seva vida ha estat marcada per la seva fe i militància cristiana, vetllant per ser fidel al missatge de Jesús de Natzaret. Aquesta fe, en cap moment ha donat peu a cap discriminació de ningú que se’ns hagi acostat, ja que ha respectat i acollit a tothom, siguin quines siguin les seves creences i posicionaments, tant polítics com socials.

Les seves moltes coneixences i el seu esforç constant a trobar qui ens podia fer alguna aportació, per raó dels seus coneixements, qualitats artístiques o intel·lectuals, han contribuït a fer que a la Llar mai ens hàgim quedat sense saber què fer, on poder anar, o sense comptar amb gent amb qui parlar o reflexionar.

El buit que ens deixa la Marta és important. Però hem de tenir en compte que, si bé la mort, amb la seva simbòlica dalla arriba a tothom, no se’n pot endur el record que la Marta ens ha deixat amb la llavor que el seu exemple i esforç ha sembrat entre tothom, i molt especialment entre tots aquells que vàrem tenir el goig de conèixer-la.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.