22.3 C
Sant Gervasi
| Dijous 19 de maig de 2022 |
Publicitat

Nova ocupació al Putxet

Publicitat

Notícies de Sant Gervasi

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Aquest mes tant Ciutadans com el Grup Municipal Demòcrata han denunciat una nova ocupació al Putxet, exactament als baixos d’una finca del carrer Escipió 18, propietat de SAREB. La propietat ja ha denunciat aquesta ocupació i el jutge ha arxivat la causa penal i ara s’està seguint la via civil. Segons fonts de l’Ajuntament, la propietat no es pot buidar ni tapiar, ja que primer s’ha de recuperar.

Les persones ocupants serien cinc, d’origen d’Europa de l’Est i entre elles consten menors. Els serveis socials ja han intervingut. Exactament la tasca s’està duent a terme des del grup especialitzat en serveis socials en població romanesa, però els ocupants no s’han avingut a accedir a cap ajut municipal, “que és el que acostuma a passar amb aquest tipus de perfil” han explicat des de l’Ajuntament. Sempre que es contacta a persones en situació de vulnerabilitat, tant a l’espai públic com en llocs privats, les persones són lliures d’acceptar o no l’ajut. A més, segons consta, aquest grup de persones ja havia estat identificat en una ocupació anterior a Vallcarca (Gràcia). En l’actualitat, utilitzen els baixos del carrer Escipió tant per viure com per emmagatzemar la ferralla que recullen.

Publicitat

Cs i el GMD ho han denunciat

El grup municipal de Ciutadans ho va denunciar mitjançant el seu conseller de districte Pedro Miret el mes d’agost en una altra publicació, on va afirmar que Colau “s’ha creuat de braços” davant aquesta ocupació. Miret va demanar que la situació se solucioni atès que els veïns pateixen “males olors i sorolls”.

Publicitat

El Grup Municipal Demòcrata s’ha sumat a la denúncia del grup taronja mitjançant el regidor president del districte, Jordi Martí, que ha exigit l’actuació imminent de l’Ajuntament i del districte, així com la intervenció dels serveis socials per “garantir les condicions de vida dels menors”. Jordi Martí ha assegurat que es tracta d’una problemàtica “que ningú desitja”.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.