Publicitat

L’Orquestra de Cambra de Vallvidrera es presenta en societat amb el Concert d’Any Nou al Teatre de Sarrià

La formació, nascuda el 2023, reuneix músics professionals i no professionals amb sensibilitat per la música clàssica i prepara una col·laboració amb el Cor del Bosc

spot_img

Publicat el 13.1.2024 18:00

Natalia Parejo

Aquest dimecres al vespre l’Orquestra de Cambra de Vallvidrera s’ha presentat en societat amb la representació del Concert d’Any Nou al Teatre de Sarrià. Es tracta d’un projecte musical que va néixer a principis de l’any 2023, i que barreja la bellesa i la sensibilitat de la música clàssica, amb la passió, la dedicació i la il·lusió que caracteritza els membres del grup, per mostrar una afició que ocupa una gran part de la seva vida, a través de la qual són capaços de connectar amb el públic fins al punt d’inspirar-los i emocionar-los.

Publicitat

Albert Llongueras, un dels violinistes de l’orquestra, explica a El Jardí que “en el món de la música, arriba un punt on has de decidir si vols professionalitzar-te o no“, i en moltes ocasions, per aquells que trien la segona opció i encara que siguin uns grans músics dotats de talent que han dedicat part de la seva vida a l’aprenentatge d’algun instrument, la música passa a ocupar un segon pla, o en tot cas, deixen de viure les experiències que el món musical aporta a algú que sí que ha decidit professionalitzar-se.

Publicitat

És a través d’aquesta idea com va sorgir el projecte, quan Sergi Boqué, Oscar Vilaprinyó i Llongueras van decidir impulsar una iniciativa ambiciosa, però que permetria ajuntar músics no professionals i amb aptituds magnífiques amb d’altres que sí que eren professionals. “A poc a poc, l’orquestra ha anat creixent, i més gent s’hi ha sumat. Fa uns mesos érem 17 persones, i al Concert d’Any Nou hem estat unes 40 sobre l’escenari”, afegeix el violinista.

El concert d’Any Nou al Teatre de Sarrià

Pel que fa al concert d’aquest dimecres, els assistents han pogut gaudir del so d’algunes de les melodies més clàssiques i reconegudes, com el Danubi Blau i la Marxa Radetzky composta per Johann Strauss, o el Trencanous i el Llac dels Cignes de Txaikovski. Addicionalment, el concert ha trencat barreres aportant nous elements a l’escenografia, com l’aparició de ballarines que complementen l’espectacle, aportant força i emoció, o la inclusió d’un narrador al llarg de les diverses peces que ajuda el públic a poder contextualitzar cada cançó, i d’aquesta manera, poder endinsar-se més en allò que els assistents estan veient. “Això el públic ho agraeix molt, d’aquesta manera poden entendre i profunditzar més en l’obra“, expressa Llongueras.

Els instruments, que encaixen a la perfecció entre ells, tenen gran part del protagonisme. Tot i que el grup compta amb una base instrumental de corda que suma els violins, violes violoncels, i fins i tot disposen de flautes travesseres, segons quin sigui l’espectacle s’afegeixen d’altres que aporten tocs especials al concert. En el concert d’aquest vespre també han estat presents trompes, trombons, clarinet, oboè, contrabaix, elements de percussió, i fins i tot, amb una arpa.

Concert d’any nou de l’Orquestra de Cambra de Vallvidrera al Teatre de Sarrià © Orquestra de Cambra de Vallvidrera

El futur de l’Orquestra de Cambra de Vallvidrera

L’Orquestra de Cambra de Vallvidrera divideix els seus anys en dos projectes, i per projectes s’entén la selecció d’un repertori i l’estudi exhaustiu d’aquest, per poder dur a terme posteriorment els millors espectacles sobre l’escenari. El concert de Sarrià, que es tracta del seu segon projecte, pràcticament ha coincidit amb el primer aniversari de la constitució del grup, l’11 de gener del 2023. El següent projecte de l’agrupació ja està en marxa, i serà una col·laboració amb el Cor del Bosc de Vallvidrera, que agruparà a més de 60 músics i es coordinarà entrellaçant els seus instruments i la seva destresa per situar la representació en un “llistó alt”.

Som un grup d’amics que ens ajuntem i ho fem il·lusionats. No només interpretem, també representem. Es veu com ens deixem anar, com ens mirem entre nosaltres i com gaudim. Més enllà de les nostres feines hi ha una vocació que és la música, i ho fem molt a gust”. Són les paraules d’Albert Llongueras, que conviden a tothom a donar una oportunitat per escoltar en directe l’Orquestra de Cambra de Vallvidrera, que sense cap dubte, promet espectacles que no deixaran indiferent a ningú.

Notícies relacionades

La programació del Teatre de Sarrià 2024-2025 porta a escena Joan Pera, Carles Sans…

Els canvis al teatre empenyen a fer un salt de qualitat a la programació del Centre de Sarrià, l'ànima de l'entitat

Beethoven torna al Teatre de Sarrià

El Cicle de Música de Cambra es reprèn aquesta setmana al Teatre de Sarrià amb un viatge al cor del Romanticisme

Els germans Abel i Arnau Tomàs al Cicle de Música de Cambra del Teatre de Sarrià

És el concert de cloenda del primer semestre, al costat de la pianista Maria Canyigueral el dijous 27 de juny a les 20 h del vespre

Lana Trotovsek i Felix Klieser emocionen el públic del Cicle de Música de Cambra del Teatre de Sarrià

Sota la pauta de Maria Canyigueral al piano, els dos intèrprets van tocar peces compostes per l'anglesa Ethel M. Smyth i l'alemanya Clara Schumann
spot_img

Aquests són els 26 projectes de Sarrià-Sant Gervasi que arriben a la votació final dels pressupostos participatius

Les propostes se centren principalment en la mobilitat, la cultura popular i els espais verds

L’Ajuntament obre una convocatòria per conrear els horts urbans de Collserola i Can Pujades

El concurs va dirigit a persones majors de 65 anys i entitats sense ànim de lucre; la data límit per inscriure's és el 16 d'abril

El veïnat dels barris de muntanya impulsa un procés participatiu per consensuar un pla d’ús de la Buenos Aires

Per fer-ho, s'ha preparat una enquesta i programat tres grups focals entre el 31 de març i el 2 d'abril

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí