Publicitat
spot_img

Pastís de formatge

Preparar-lo no requereix més de 10 de minuts

Publicat el 2.4.2021 6:33

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (AMIC)

El pastís de formatge és sens dubte una de les receptes de pastissos més fàcils de preparar i de les més gustoses, i, gràcies a la seva textura entre pastosa i cremosa i al seu sabor suau, és sempre una garantia d’èxit. Encara que hi ha maneres de preparar-lo fred, sense necessitat de fornejar, aquesta recepta es basa en el pastís més tradicional i la veritat és que treballar-la al forn la fa un xic més especial. Preparar-lo no requereix més de 10 de minuts.

Publicitat

Els ingredients que utilitzarem per a unes 6 persones són:
500 g de formatge crema (tipus Philadelphia)
400 ml de nata líquida
200 g de sucre
4 ous
20 g de farina
Hi ha l’opció d’utilitzar llet condensada, però en aquest cas, eliminarem de la recepta el sucre perquè no resulti massa dolç.

Publicitat

Per a la base:
350 g de galetes tipus Maria
70 g de mantega

El primer que farem serà encendre el forn i deixar-lo durant uns 15 minuts a 200ºC.
Mentres, començarem amb la base. Per a això, fiquem les galetes en una bossa hermètica de cuina, la tanquem bé, i triturem les galetes amb ajuda d’un corró de cuina fins que quedin en pols. Una vegada les tenim, barregem amb la mantega fosa i tota la mescla, la posem en el fons del motlle del pastís, prement-la bé perquè ens quedi la superfície llisa. La portem al congelador.

Mentre es refreda la base, ens posem amb el farciment.

En un bol gran, batem els ous i barregem amb el sucre amb l’ajuda de les varetes. Quan la massa estigui homogènia, afegim el formatge crema i removem bé amb una cullera perquè s’integri. Batem. A continuació posarem la crema de llet o nata i farem el mateix.
Finalment, afegirem la farina prèviament tamisada i barrejarem bé.

Una vegada ho tenim tot ben integrat, ho abocarem damunt de la base de galetes i ho fiquem en el forn uns 45 minuts a uns 180ºC, però tot dependrà de cada forn.
Una vegada finalitzat el temps, el deixem a l’aire uns 10 minuts perquè reposi, i després ja podem ficar el nostre pastís a la nevera durant unes 2 hores.

Per a la cobertura, podem deixar-lo tal qual, recobrim de la melmelada que més ens agradi o empolvorem simplement per damunt amb coco ratllat o sucre glacé.

spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Recepta: Escudella i carn d’olla

Un plat tradicional de Nadal

Garrí rostit

Amb només tres ingredients es pot elaborar aquest plat amb el qual podràs sorprendre en aquestes festes a familiars i amics
spot_img

Lucrecia: “Al Teatre de Sarrià interpretaré cançons que han marcat la meva trajectòria i han calat en els cors del públic”

El 29 i 30 de desembre l’artista cubana pujarà dalt de l’escenari del Teatre de Sarrià per celebrar els 30 anys de carrera amb un viatge musical carregat d’alegria, energia i molt sentiment

Abaixa la persiana Mota Descans, la matalasseria centenària de Sarrià

Des de 1848, la botiga familiar ha estat sinònim de qualitat i tradició dins del sector

Jo també vaig ser-hi

"Per què les psiquiatres i psicòlogues han de portar una bata blanca per passar consulta? No estan operant, ni curant una ferida, no corren el risc de tacar-se de sang. Aquesta bata marca una subtil, però contundent, diferència entre elles i jo: la raó envers la no raó": l'opinió de Maria Bascompte

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí