Dimecres 01, maig 2024
18 C
Sant Gervasi
17.8 C
Sarrià
Publicitat

Peix de Platja Ramon

Publicat el 29.12.2017 9:30

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Ramon és un bon professional estimat al mercat i al barri. Fa més de 25 anys la mare i el germà de la Petra (la dona del Ramon), amb un gran esperit emprenedor, havien obert parades de peixateries i congelats a varis mercats. Les coses importants a la vida, a vegades comencen sense adonar-nos-en. Així, un dia, el Ramon va anar a la peixateria a ajudar la Petra, quan eren promesos, d’això ja fa més de 25 anys. I ara, condueixen una parada on hi trobarem el millor peix petit de sempre. Us invitem a conèixer-la!

Publicitat

Els bons oficis s’aprenen i a vegades s’hereten. Pel que fa a conèixer tots els secrets, a l’amor per la feina i l’atenció als clients. La familia de la Petra havia obert peixateries als mercats de Viladecans, Gavà, Hospitalet, Numància i Port Vell. Sempre amb un gran respecte per la seva feina i per la clientela. Després obriren la de Sant Gervasi. I ja són 25 anys al mercat que ha celebrat la parada. Es diu ràpidament, però són molts matins de bon ofici i bon servei.

Publicitat

Què ha canviat en aquests 25 anys al mercat?
Abans a les llotges i al mercat central hi havia més peix. Ara hi ha més demanda i la pesca és més agressiva. Costa més trobar el bon peix de temporada i de proximitat. Els anys d’ofici ajuden a conèixer com trobar el peix fresc de platja. A comprar-lo directament a les persones que et garanteixen la qualitat, l’origen, del peix petit de sempre. Es tracta de teixir una xarxa de confiança basada en l’honestedat.

Quin et sembla que és el valor diferencial de Peix de Platja Ramon?
A la nostra parada, els veïns i clients ho saben, trobaràs el peix de proximitat, petit, de sempre. Una filosofia fonamental de la parada és que no volem tenir sempre de tot. No seria honest. Tenim l’obsessió que tot el que tenim ha de ser de molt bona qualitat. El client té dret a comprar peix de qualitat per a la seva salut, i atractiu al paladar; i nosaltres l’obligació de fer-ho possible.

Es tracta d’una filosofia honesta de la vostra parada.
Sí, i crec que hem de tenir un preu just. Els veïns i la clientela que ve a la parada ens té confiança de molts anys. Quan hem de donar un consell, el donem.
Vull aprofitar per agrair a la Nieves i a l’Amparo la seva feina i la molta professionalitat que tenen i l’entusiasme que mostren. No és molt freqüent. Portem molts anys fent equip, i penso, que la clientela ho nota. És essencial la confiança, que no hi hagi rotació en les persones que atenem el millor que sabem a la clientela. I ho volem posar fàcil amb el nostre servei a domicili. Rebem encàrrecs també a través del telèfon, 93 211.64.93.

©Mercat de Sant Gervasi

Ramon, quins són els peixos que et demanen més?
El llucet, el moll, les pelaies. I el peix blau, que mirem de tenir cada dia: la sardina, el seitó, el barat. I si parlem de la temporada actual, ara el calamar està boníssim, com també els llobarros i els peixos d’escata gran.
D’aquí a pocs dies entrarem en el Nadal. Un moment en el què al voltant de la taula gaudim del peix. Del rap, que sempre és millor de pell negra –a Galícia el rap de pell blanca, no el consideren ni rap- de l’orada, del llobarro, del besuc, del marisc, de les escopinyes, etc… Com a novetat, enguany oferim musclos de Bouchot i ostres que també han vingut directament de la Bretanya francesa.
Per últim, vull afegir que a l’altra peixateria que tenim al Mercat de la Marina, hi tenim l’obrador. Ens sembla important, poder oferir producte elaborat fet amb peix propi, amb peix que coneixem, de qualitat i saludable. Elaborem seitó amb vinagre, salmó marinat i hamburgueses de peix, molt bones.

Explica’ns algun truc sobre el peix.
Mira a vegades hi ha clientela que es queixa que cuinar el peix blau -tant gustós i saludable d’altra banda-, fa molta olor. Us explico un truc senzill i eficaç, que funciona. El peix blau quan neda té el seu motor a la cua, per aquest motiu està plena de greix. És una manera sàvia de poder buscar aigües més càlides, quan cal. Doncs bé, quan es neteja el peix blau per cuinar-lo, si li tallem la cua, notareu que fa bastant menys olor.

Ramon, ja per acabar, davant d’aquest Nadal tenim una novetat important al Mercat, també et demano que ho valoris com a vicepresident del Mercat.
Sí, obrirà un nou operador, gran i de qualitat. Porto molts anys al mercat de Sant Gervasi. Un espai que ha passat per molts moments, bons i no tant bons. Som ara a punt d’un bon inici, n’estic segur.
Em preguntes també com a associació. M’agrada ajudar a la gent sempre que puc. I vetllar per l’interès general del mercat, amb tots els companys. Cadascú de nosaltres és diferent, i ens hem d’entendre i col·laborar. Així és tot a la vida. I t’asseguro que és una sort formar part d’aquest gran equip del mercat i del barri de Sant Gervasi.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.