Publicitat

Peix de Platja Ramon

spot_img

Publicat el 29.12.2017 9:30

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Ramon és un bon professional estimat al mercat i al barri. Fa més de 25 anys la mare i el germà de la Petra (la dona del Ramon), amb un gran esperit emprenedor, havien obert parades de peixateries i congelats a varis mercats. Les coses importants a la vida, a vegades comencen sense adonar-nos-en. Així, un dia, el Ramon va anar a la peixateria a ajudar la Petra, quan eren promesos, d’això ja fa més de 25 anys. I ara, condueixen una parada on hi trobarem el millor peix petit de sempre. Us invitem a conèixer-la!

Publicitat

Els bons oficis s’aprenen i a vegades s’hereten. Pel que fa a conèixer tots els secrets, a l’amor per la feina i l’atenció als clients. La familia de la Petra havia obert peixateries als mercats de Viladecans, Gavà, Hospitalet, Numància i Port Vell. Sempre amb un gran respecte per la seva feina i per la clientela. Després obriren la de Sant Gervasi. I ja són 25 anys al mercat que ha celebrat la parada. Es diu ràpidament, però són molts matins de bon ofici i bon servei.

Publicitat

Què ha canviat en aquests 25 anys al mercat?
Abans a les llotges i al mercat central hi havia més peix. Ara hi ha més demanda i la pesca és més agressiva. Costa més trobar el bon peix de temporada i de proximitat. Els anys d’ofici ajuden a conèixer com trobar el peix fresc de platja. A comprar-lo directament a les persones que et garanteixen la qualitat, l’origen, del peix petit de sempre. Es tracta de teixir una xarxa de confiança basada en l’honestedat.

Quin et sembla que és el valor diferencial de Peix de Platja Ramon?
A la nostra parada, els veïns i clients ho saben, trobaràs el peix de proximitat, petit, de sempre. Una filosofia fonamental de la parada és que no volem tenir sempre de tot. No seria honest. Tenim l’obsessió que tot el que tenim ha de ser de molt bona qualitat. El client té dret a comprar peix de qualitat per a la seva salut, i atractiu al paladar; i nosaltres l’obligació de fer-ho possible.

Es tracta d’una filosofia honesta de la vostra parada.
Sí, i crec que hem de tenir un preu just. Els veïns i la clientela que ve a la parada ens té confiança de molts anys. Quan hem de donar un consell, el donem.
Vull aprofitar per agrair a la Nieves i a l’Amparo la seva feina i la molta professionalitat que tenen i l’entusiasme que mostren. No és molt freqüent. Portem molts anys fent equip, i penso, que la clientela ho nota. És essencial la confiança, que no hi hagi rotació en les persones que atenem el millor que sabem a la clientela. I ho volem posar fàcil amb el nostre servei a domicili. Rebem encàrrecs també a través del telèfon, 93 211.64.93.

©Mercat de Sant Gervasi

Ramon, quins són els peixos que et demanen més?
El llucet, el moll, les pelaies. I el peix blau, que mirem de tenir cada dia: la sardina, el seitó, el barat. I si parlem de la temporada actual, ara el calamar està boníssim, com també els llobarros i els peixos d’escata gran.
D’aquí a pocs dies entrarem en el Nadal. Un moment en el què al voltant de la taula gaudim del peix. Del rap, que sempre és millor de pell negra –a Galícia el rap de pell blanca, no el consideren ni rap- de l’orada, del llobarro, del besuc, del marisc, de les escopinyes, etc… Com a novetat, enguany oferim musclos de Bouchot i ostres que també han vingut directament de la Bretanya francesa.
Per últim, vull afegir que a l’altra peixateria que tenim al Mercat de la Marina, hi tenim l’obrador. Ens sembla important, poder oferir producte elaborat fet amb peix propi, amb peix que coneixem, de qualitat i saludable. Elaborem seitó amb vinagre, salmó marinat i hamburgueses de peix, molt bones.

Explica’ns algun truc sobre el peix.
Mira a vegades hi ha clientela que es queixa que cuinar el peix blau -tant gustós i saludable d’altra banda-, fa molta olor. Us explico un truc senzill i eficaç, que funciona. El peix blau quan neda té el seu motor a la cua, per aquest motiu està plena de greix. És una manera sàvia de poder buscar aigües més càlides, quan cal. Doncs bé, quan es neteja el peix blau per cuinar-lo, si li tallem la cua, notareu que fa bastant menys olor.

Ramon, ja per acabar, davant d’aquest Nadal tenim una novetat important al Mercat, també et demano que ho valoris com a vicepresident del Mercat.
Sí, obrirà un nou operador, gran i de qualitat. Porto molts anys al mercat de Sant Gervasi. Un espai que ha passat per molts moments, bons i no tant bons. Som ara a punt d’un bon inici, n’estic segur.
Em preguntes també com a associació. M’agrada ajudar a la gent sempre que puc. I vetllar per l’interès general del mercat, amb tots els companys. Cadascú de nosaltres és diferent, i ens hem d’entendre i col·laborar. Així és tot a la vida. I t’asseguro que és una sort formar part d’aquest gran equip del mercat i del barri de Sant Gervasi.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

L’AV Bonanova celebra el 50è aniversari amb un concert

L'Orquestra Simfònica Vozes amenitzarà la celebració de la plataforma veïnal, que enguany també serà reconeguda amb la Medalla d'Honor de Barcelona

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2025: el programa amb totes les activitats

Del 5 al 15 de juny la plaça de la Bonanova s'omple de cultura popular, música, activitats infantils, àpats populars i espectacles per a tots els públics

L’Ajuntament descarta un nou CAP a la Bonanova per aquest mandat

Els veïns defensen que és un barri amb una "població envellida" amb dificultats per desplaçar-se fins al centre de Vallcarca

La història de l’església de la Bonanova: víctima d’un robatori i un incendi

A causa de la falta de pressupost, els veïns de Sant Gervasi van finançar la seva reedificació
spot_img

El PSC fa balanç a Sarrià en l’equador del mandat

Els de Jaume Collboni reivindiquen l’èxit del topall del lloguer i treuen pit de les inversions recentment anunciades pel districte en un acte amb militància i presidit per Maria Eugènia Gay

Els refugis climàtics d’aquest 2025 a Sarrià-Sant Gervasi

Des del 15 de juny fins al 15 de setembre, l'Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania diversos espais per fer front a la calor

Abaixa la persiana un dels forns centenaris de Sarrià: “No hem pogut trobar forners per seguir”

"Ens acomiadem amb el cor ple, sabent que hem format part del dia a dia de moltes llars i que hem compartit molt més que forn i llevat: hem compartit vida"

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]