Publicitat
spot_img

Plats de primavera

Publicat el 29.6.2017 16:05

Cuina de mercat

Blai Pérez

Còctel de raves

Ingredients:
8 ous
125 g bacó
1 manat de raves
50 g de ruca
100 g de iogurt grec
1 culleradeta de mostassa
Sal, suc de llimona

Publicitat

Elaboració:
Comenceu per coure els ous i talleu-los a quarts. Tot seguit talleu el bacó a tires, els raves a rodanxes fines i piqueu una mica la ruca. Barregeu la ruca, el iogurt, la mostassa, la sal al gust, i el suc de mitja llimona i afegiu-ho en un bol amb els ous, el bacó i els raves, i ho barrejareu tot en el moment de servir, preferiblement reservareu els ingredients dins de la nevera.

Publicitat

Cuscús primaveral

Ingredients:
125 g de cuscús
125 ml de brou de verdures
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
1 ceba tendra petita
½ pastanaga
1 porro
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de mantega
Un pessic de fulles de julivert o celiandre
Oli d’oliva verge extra
Olives negres sense os, sal

Elaboració:
Primer escalfeu el brou i quan arranqui el bull tireu el cuscús, apagueu el foc i deixeu-ho reposar uns 3 minuts perquè s’hidrati. Afegiu la mantega que es desfaci amb la calor, i aneu-ho estenent perquè el cuscús no es compacti.

Seguidament piqueu la ceba, la pastanaga i els pebrots a dauets, i ho barregeu amb el cuscús.

Talleu el porro a la juliana fina i sofregiu-lo una mica, hi afegiu la salsa de soja, rectifiqueu de sal i barregeu-ho amb el cuscús i les verdures, i ja estarà llest per servir, i serà llavors quan polvoritzareu el plat amb el julivert o celiandre picat i les olives negres a làmines, preferiblement, servir-ho fred.

Saltejat de primavera

Ingredients:
300 g de pèsols fins
150 g de faves petites
12 bolets shitake (o portobello)
1 paquet de pernil ibèric
2 cebes tendres
2 alls
250 ml de brou de verdures
Sal i pebre

Elaboració:
Si els pèsol i les faves estan congelades, les  deixareu descongelar perquè perdin l’excés d’aigua. Mentre picareu les cebes a la juliana fina i els alls ben fins, i ho sofregireu amb una mica d’oli d’oliva, un cop estigui pochat hi afegireu els pèsols i les faves i deixeu-ho coure un 10 minuts fent xup-xup. A continuació afegiu-hi els bolets a làmines i ho coureu entre 10 i 15 minuts més, i per acabar afegiu el pernil a tires i el brou per coure durant 15 minuts, i ja estarà llest per servir. Opcionalment s’hi pot afegir un ou escumat, espàrrecs o algun all tendre.

spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

Salut fa una crida a reforçar la protecció de les persones més vulnerables abans que s’intensifiquin els virus respiratoris

Com assolir el benestar per a la gent gran a l’estiu?

Consells per adaptar les rutines a les altes temperatures

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys
spot_img

Maria del Mar Bonet: “Vull que el concert de Nadal al Teatre de Sarrià sigui un missatge per desitjar pau al món”

La cantant mallorquina pujarà a l'escenari del teatre sarrianenc el 25 i 26 de desembre acompanyada de Borja Penalba amb clàssics del seu repertori combinats amb nadales

Lucrecia: “Al Teatre de Sarrià interpretaré cançons que han marcat la meva trajectòria i han calat en els cors del públic”

El 29 i 30 de desembre l’artista cubana pujarà dalt de l’escenari del Teatre de Sarrià per celebrar els 30 anys de carrera amb un viatge musical carregat d’alegria, energia i molt sentiment

Abaixa la persiana Mota Descans, la matalasseria centenària de Sarrià

Des de 1848, la botiga familiar ha estat sinònim de qualitat i tradició dins del sector

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí