Dissabte 27, juliol 2024
24.6 C
Sant Gervasi
24.5 C
Sarrià
Publicitat

La protecció d’entorns escolars a Sarrià-Sant Gervasi, per sota de la mitjana de la ciutat

El Plenari aprova una proposició de Ciutadans per instar a l'Ajuntament a incloure més pacificacions educatives al districte el 2023

Publicat el 28.12.2022 14:00

Societat 

El Jardí

El Consell Plenari de Sarrià-Sant Gervasi, celebrat aquest dimarts, va aprovar per unanimitat una proposició de Ciutadans que insta el districte a demanar a l’Ajuntament que inclogui nous centres educatius del territori en les actuacions del programa ‘Protegim les escoles’ l’any vinent. El partit taronja, en la seva proposició va recordar que ara mateix no hi ha cap intervenció prevista de cara al 2023 al districte.

Publicitat

Després de la pacificació d’onze entorns escolars en els últims dos anys al districte, Cs alerta que a Sarrià-Sant Gervasi el nombre de centres protegits de la circulació del trànsit de vehicles representa només un 5 % del total de les intervencions programades en escoles (216) fins l’any 2023.

Publicitat

Per Cs caldria “almenys” igualar la mitjana d’entorns escolars pacificats al conjunt dels deu districtes que conformen Barcelona, situada en un 16,66 %, per reduir complicacions de seguretat viària, problemes de mobilitat en hores punta d’entrada i sortida d’escoles, i l’alta contaminació de l’aire i la contaminació acústica. Això, en un dels districtes amb major concentració de centres educatius d’Europa, el de Sarrià-Sant Gervasi. A l’Eixample la mitjana d’actuacions del programa ‘Protegim les escoles’ suposa un 35 % del total i a Sant Martí un 19 %, amb 49 i 23 escoles protegides, respectivament.

Escoles amb entorns privats pacificats

Segons va reconèixer el conseller de districte del PSC-Units, Xavier Nolis, l’actuació de protecció d’escoles al districte es troba per sota de la mitjana de la ciutat, tot i que va recordar que molts centres educatius tenen entorns privats ja pacificats per “l’acollida i recollida segura” d’alumnes.

Des d’Esquerra Republicana, la nova consellera Núria Satorra va recordar que, amb les dades a la mà, els anys anteriors al 2020 es van fer vint-i-cinc pacificacions d’entorns escolars a la ciutat i cap d’elles va ser al districte; l’any 2020 es van pacificar a Sarrià-Sant Gervasi dues escoles; el 2021, quatre escoles; el 2022 cinc escoles, i de cara al 2023 no hi ha cap obra projectada. “Onze actuacions és molt inferior al desitjable”, va opinar la republicana.

Entrada a l’escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi © Vicente Zambrano / Ajuntament de BCN

Més protecció d’escola concertada que pública

De les 11 escoles de Sarrià-Sant Gervasi on s’ha pacificat l’entorn, només tres són públiques (Poeta Foix, Orlandai i Projecte, fins fa poc concertada) mentre que la resta són privades o concertades: The Benjamin Franklin International School, OAK House British School, Decroly, Canigó, Sil, Nostra Senyora de Lurdes, Jesuïtes Sant Gervasi – Infant Jesús i Escola Pia Balmes.

El criteri per escollir quines escoles entraven al programa ‘Protegim les escoles’ va ser, segons l’Ajuntament, prioritzar aquells centres on hi ha infants de 0 a 12 anys, zones amb complicacions de seguretat viària i àmbits amb alta contaminació de l’aire i acústica.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.