Dijous 07, desembre 2023
7.9 C
Sant Gervasi
7.8 C
Sarrià
Publicitat

Recomanacions de mobilitat amb motiu de la Diada de l’11 de Setembre

Publicat el 10.9.2018 10:20

Notícies del Districte

El Jardí
L’Ajuntament de Barcelona demana als ciutadans que arribin a la ciutat al llarg del matí, que planifiquin amb temps els desplaçaments i aconsella no agafar el vehicle privat.

El dia 11 de setembre la ciutat de Barcelona acollirà un seguit d’actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Durant la jornada, l’Ajuntament adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes de la Diada i garantir que tots es puguin celebrar amb seguretat i convivència i facilitant la mobilitat ciutadana:

Concentració ciutadana

Publicitat

L’organització ha convocat els participants a concentrar-se a partir de les 15 h de la tarda a les voreres de l’avinguda Diagonal, des de la plaça de les Glòries (carrer Castillejos) fins al Palau Reial, on estarà ubicat l’escenari. Es preveu que cap a  les 18.30 h de la tarda els participants a la concentració es retirin progressivament de les calçades.

Publicitat

Afectació a la mobilitat

Durant la Diada, a partir de les 14 h de la tarda i quan ho requereixi l’acumulació de participants de la concentració ciutadana, s’anirà tallant progressivament el trànsit a l’avinguda Diagonal, des de la plaça de les Glòries fins a Palau Reial, provocant també afectacions a les vies transversals.

Estacionaments

A partir de les 7 del matí de l’11 de setembre hi haurà prohibició d’estacionaments de vehicles (incloses motos i bicicletes a calçades, voreres i espais reservats) als següents espais de Sarrià-SantGervasi:

  • Av. Diagonal (calçada mar), entre Pl. Francesc Macià i pl. Cinc d’Oros.
  • Av. Diagonal (calçada muntanya), entre pl. Cinc d’Oros i Calvet.
  • Pl. Francesc Macià, costat mar, entre av. Josep Tarradellas (calçada ascendent) i el lateral mar de l’av. Diagonal (costat Besòs).

Reforç del Transport Públic

Metro

Entre les 14.30 h de la tarda i les 20.30 h del vespre el metro oferirà la mateixa capacitat d’un dia feiner i per tant les línies 1, 2, 3, 4 i 5 tindran uns intervals de pas situats entre els 3,5 i els 4,5 minuts, aproximadament. També es reforçaran les línies 9 i 10 Nord i Sud i oferiran freqüències situades entre els 6 i els 7,5 minuts.

A partir de les 16 h de la tarda serà recomanable evitar les estacions de Palau Reial (L3), Maria Cristina (L3), Diagonal (L3 i L5), Verdaguer (L4 i L5), Monumental (L2) com a destinació, i fer servir com a alternatives les estacions més properes que no estiguin afectades per l’esdeveniment.

FGC

La línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir de les 11 h del matí incrementant l’oferta de trens. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei d’S5-Sant Cugat entre les 15 h de la tarda i les 23 h de la nit, ampliant així l’oferta de trens al Vallès.

TRAM

Es posaran en circulació tramvies dobles entre les 11 h del matí i les 22.30 h de la nit. Aquest reforç s’aturarà durant la celebració de la manifestació. Quan els cossos de seguretat ho indiquin, el recorregut de les línies finalitzarà a la parada d’Ernest Lluch i el servei total es reprendrà un cop finalitzada la manifestació. D’altra banda, la línia T4 del Trambesòs disposarà d’unitats dobles de les 10 h del matí a les 22 h de la nit.

Bus

Les alteracions de recorregut seran severes en 35 línies d’autobusos de TMB que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 15 h de la tarda i les 21 h de la nit aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D40, D50, H6, H8, H10, H12, V3, V5, V7, V9, V11, V13, V15, V17, V21, 6, 7, 19, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 45, 47, 55, 59, 62, 63, 67, 68, 78, 92 i 113.

Bicing

Un total de 16 estacions del Bicing, la majoria situades a la mateixa avinguda Diagonal restaran sense servei durant tot el dia 11.

Recomanacions generals

Davant el possible impacte que tant la concentració com la resta d’actes de la Diada tindran sobre la mobilitat, l’Ajuntament de Barcelona fa una sèrie de recomanacions:

  • Arribar a Barcelona al llarg del matí i preferiblement amb transport públic.
  • Preveure un temps addicional pels desplaçaments: és important anticipar el màxim possible l’hora d’arribada a la ciutat, especialment aquelles persones que viuen fora de l’àrea metropolitana.
  • Fer els desplaçaments a peu, sempre que sigui possible.
  • No circular amb vehicle privat pel centre de Barcelona a partir de les 14.00 hores i evitar l’àmbit de la concentració de la tarda. Si s’ha d’agafar el cotxe, utilitzar preferentment la ronda del Mig, la ronda Litoral (B10) i la ronda de Dalt (B20) per desplaçar-se o creuar la ciutat.
  • Utilitzar la xarxa de transport públic subterrani per accedir a la zona dels actes, atès que la xarxa de bus quedarà alterada. Cal tenir en compte que durant la concentració de la tarda algunes de les estacions de metro més properes a l’avinguda Diagonal poden patir algun tipus de limitació.

L’Ajuntament de Barcelona també recomana que les persones que finalitzin vacances o retornin a la ciutat amb motiu, l’endemà, de l’inici del curs escolar evitin fer-ho en els horaris de màxima afectació al trànsit pels actes convocats.

Informació ciutadana

Al web www.barcelona.cat es podran consultar les recomanacions de mobilitat a la ciutadania i les afectacions al trànsit previstes, així com també es comunicaran en temps real a les xarxes socials a través dels comptes de Twitter de @barcelona_GUB i @bcn_ajuntament. Les alteracions del servei d’autobusos i qualsevol eventualitat del servei de metro es comunicaran a través del perfil de @TMBinfo, el web de TMB i l’apliació TMB App també informaran de manera automàtica de possibles alteracions. Es recomana utilitzar els telèfons d’emergències 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.