23.2 C
Sant Gervasi
| Divendres 17 de setembre de 2021 |
Publicitat

Sant Gervasi acull un centre pioner per a joves amb trastorns de salut mental

Publicitat
Publicitat

Notícies de Sant Gervasi

Sergi Alemany (@Sergi_Alemany)

‘Acompanya’m’ és un espai gestionat per l’Hospital Sant Joan de Déu. Avui s’ha inaugurat amb la presència dels consellers de Salut i Afers Socials, Alba Vergés i Chakir El Homrani.

La nova unitat de referència per a infants i joves amb trastorns de salut mental a Cartalunya està ubicada al Monestir Valldonzella de Barcelona, al barri de Sant Gervasi, des d’on buscarà ser “un exemple de salut comunitària i d’integració social i sanitaria”, en paraules de la consellera de Salut, Alba Vergés.

Es tracta d’un centre que, per les seves característiques, és pioner a Catalunya però també a l’Estat. Consisteix en un model innovador d’atenció integral basat en les denominades ‘unitats de convivència terapèutica’, que agrupen les noies i els nois atesos en cinc apartaments amb capacitat per a 5 o 6 persones. Els apartaments reben el nom de ‘llars’ i la seva organització està concebuda per fomentar la participació activa dels residents amb els professionals -un total de 45 persones- que els atenen. De fet, l’objectiu principal d’’Acompanya’m’ és promoure la recuperació de l’adolescent o infant i facilitar que torni al seu entorn social i familiar.

16 joves hi conviuen

Des de l’abril hi ha 16 joves amb trastorn mental greu vivint en aquest espai, que té una capacitat total de 30 places. La previsió és que cada infant o jove que ingressi al centre s’hi estigui un màxim de 18 mesos.

A Catalunya, un 4,7% de la població menor de 18 anys ha estat atesa en algun centre de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ), és a dir uns 65.221 infants, adolescents i joves. D’aquests menors atesos, un de cada vuit tenen un diagnòstic de trastorn mental greu.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.