Dijous 28, setembre 2023
20.8 C
Sant Gervasi
20.7 C
Sarrià
Publicitat

Sarrià torna a tenir assemblea de joves: Esberla

"Creiem necessari crear xarxa, generar debats i despertar consciència dins el barri on vivim"

Publicat el 24.3.2022 23:56

La Mirada Jove

Esberla Sarrià

Després d’uns quants mesos d’inactivitat política juvenil a Sarrià les joves del barri hem decidit organitzar-nos per constituir-nos com assemblea, tot recuperant el nom de l’antiga Assemblea de Joves de Sarrià, Esberla. El nostre col·lectiu està format per joves que vivim a Sarrià i compartim una implicació i preocupació política per la qüestió juvenil i el model de societat, tant en el nostre entorn més pròxim així com en el conjunt de la comunitat en què vivim. Creiem necessària l’existència d’una assemblea de joves a Sarrià per tal que esdevingui un punt de trobada i de referència entre les joves del barri.

Publicitat

El nostre context i marc de treball es caracteritzen per tres eixos sobre els quals se sustenta el model actual: feixisme, poder eclesiàstic i capitalisme. Les congregacions cristianes arrelades al territori, com ara Escolapis, Salesians, Jesuïtes, “Legionarios De Cristo”, Benedictins i l’Opus Dei, que s’han convertit a la pràctica en un important lobby de Sarrià – Sant Gervasi, tenen una forta influència en la política local. Per tant, podríem dir que la influència de l’Església i, sobretot, l’ala més conservadora d’aquesta, influeixen de forma activa en la vida social de Sarrià. Una dada rellevant és que Sarrià – Sant Gervasi té la concentració més gran d’escoles privades d’Europa i la gran majoria d’aquestes són regentades per organitzacions religioses.

Publicitat

Tenim una herència de famílies falangistes i franquistes al barri, que acaben sent visibles amb les diverses concentracions espanyolistes a Artós. Cal també remarcar l’establiment del Club Empel a Cassoles que, tot i no estar situat al barri de Sarrià, s’ha convertit en un punt de trobada de franquistes i neonazis. A més a més del sorgiment de nous col·lectius polítics de dretes com Valents, els quals van increpar a les companyes del Casal Popular la Tecla el darrer mes de febrer  i varen realitzar la seva presentació de la nova Junta Local de Barcelona a Sarrià la darrera setmana. 

L’elitització del barri i l’augment del preu de l’habitatge és també una de les principals problemàtiques a Sarrià. Som les veïnes que any rere any patim la pressió d’immobiliàries, de constructores i de promotores que es fan d’or a costa nostra. Es construeixen pisos de luxe sobre els espais sense urbanitzar, i quan ja no en queden o la lluita veïnal atura l’especulació, es passen a tirar a terra les nostres cases per construir-hi enormes edificis que fan augmentar el preu del sol i dels habitatges, i ens expulsa com a veïnes i sobretot com a joves.

La nostra tasca, per tant, consisteix a treballar per combatre l’especulació i generar una resposta col·lectiva antifeixista, entre altres apostes pel que fa a problemàtiques que ens afecten en el dia a dia, com bé treballar en la lluita feminista del barri o en la denúncia de la manca d’espais per a les joves i per entitats de Sarrià.  Així, creiem necessari crear xarxa, generar debats i despertar consciència dins el barri on vivim. Per tal de materialitzar-ho, necessitem crear estructures socials que evidenciïn l’existència real d’aquestes idees, començant per la nostra constitució com assemblea. La nostra tasca serà fomentar el moviment polític al barri, creant estructures populars, assenyalant el capitalisme i el feixisme que ens ofeguen i així tenir un teixit associatiu fort, renovat i innovador.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.