Publicitat
spot_img

El tempeh, un aliment apte per a vegans

Aquest producte fermentat, amb un gust lleugerament salat, és un substitut freqüent de la carn i és molt versàtil

Publicat el 27.3.2023 16:38

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (Amic)

El tempeh és un aliment fermentat originari de Java, una illa d’Indonèsia i es fa a partir de la soia. És un producte ric en proteïnes i fibra, i s’utilitza com a substitut de la carn en moltes dietes vegetarianes i veganes.

El procés de producció del tempeh implica la inoculació de grans de soia cuits amb un cep específic de fongs Rhizopus oligosporus i la fermentació durant un període de temps determinat. Durant la fermentació, els enzims produïts pel fong descomponen els carbohidrats i proteïnes de la soia, convertint-los en compostos més digeribles i nutritius.

Publicitat

El seu sabor és terrós i lleugerament salat, i se sol comparar al de la nou. També es considera un sabor neutral, per la qual cosa resulta molt versàtil a l’hora d’usar-se a la cuina, i per això s’inclou en nombroses receptes, siguin dins de guisats, amanides o fritades.

Amb els seus 19 grams de proteïnes per cada 100 grams de l’aliment, supera al tofu en quantitat de fibra, tot i que també és més calòric. Com és un producte fermentat, és especialment bo per a la flora intestinal.

spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Propietats dels anacards

Entre d'altres, mantenen el sistema immunitari saludable i enforteixen els ossos

Els ous, una versàtil font de proteïna

Aquest aliment pot cuinar-se de moltes formes diferents i es pot consumir habitualment

Vuit aspectes a tenir en compte en una dieta vegana

La planificació dels menjars, la suficient obtenció de proteïna o el consum de greixos saludables són elements crucials

Cinc berenars ideals per a després de l’escola

No és un àpat exclusiu dels infants, tothom que necessiti menjar a mitja tarda pot gaudir d’aquestes propostes
spot_img

El duc: curiositats i característiques

És la més grossa de les nostres rapinyaires nocturnes, resident i ben distribuïda arreu del territori, sobretot en ambients mediterranis de baixa i mitja muntanya

Una exposició a la Fundació Rocamora tanca els actes del 150è aniversari del naixement d’Isabel Llorach

La mostra, comissariada per Javier Baladia, té lloc del 12 de desembre de 2025 al 12 de febrer de 2026

Un 50% de visitants menys: Can Calopa pateix les restriccions contra la pesta porcina

Malgrat la prohibició d’accedir al medi natural del parc, l’entrada a la masia a través de la carretera BV-146 es manté oberta i segura

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí