Dijous 12, setembre 2024
21.2 C
Sant Gervasi
21.4 C
Sarrià
Publicitat

El tempeh, un aliment apte per a vegans

Aquest producte fermentat, amb un gust lleugerament salat, és un substitut freqüent de la carn i és molt versàtil

Publicat el 27.3.2023 16:38

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (Amic)

El tempeh és un aliment fermentat originari de Java, una illa d’Indonèsia i es fa a partir de la soia. És un producte ric en proteïnes i fibra, i s’utilitza com a substitut de la carn en moltes dietes vegetarianes i veganes.

Publicitat

El procés de producció del tempeh implica la inoculació de grans de soia cuits amb un cep específic de fongs Rhizopus oligosporus i la fermentació durant un període de temps determinat. Durant la fermentació, els enzims produïts pel fong descomponen els carbohidrats i proteïnes de la soia, convertint-los en compostos més digeribles i nutritius.

Publicitat

El seu sabor és terrós i lleugerament salat, i se sol comparar al de la nou. També es considera un sabor neutral, per la qual cosa resulta molt versàtil a l’hora d’usar-se a la cuina, i per això s’inclou en nombroses receptes, siguin dins de guisats, amanides o fritades.

Amb els seus 19 grams de proteïnes per cada 100 grams de l’aliment, supera al tofu en quantitat de fibra, tot i que també és més calòric. Com és un producte fermentat, és especialment bo per a la flora intestinal.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.