12.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 23 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Tornar a començar

"En iniciar una nova legislatura és un bon moment per a canviar les tendències i obtenir finançaments millors i més justos."

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

El Racó del Veí

Jordi Llorach Sendra

Segurament, el nou equip de Govern municipal del districte està planificant les feines per fer durant els pròxims quatre anys de mandat. En aquest sentit, faré dos comentaris. En primer lloc, em permeto recordar als nous dirigents del districte que els nostres barris són els que sempre han rebut el percentatge més baix dels pressupostos municipals aprovats anualment a la Casa Gran, cosa que ha produït considerables dèficits de serveis i equipaments. En iniciar una nova legislatura és un bon moment per a canviar les tendències i obtenir finançaments millors i més justos.

L’altre comentari, també dirigit al nou equip municipal, és per recordar-li que el barri de Sant Gervasi-Galvany té una llista molt llarga de tasques pendents. N’esmento algunes: crear una línia de Bus de Barri que uneixi la zona del Turó Parc amb el CAP i l’Hospital Plató; rehabilitar la torre de Can Ferrer, ubicant-hi els serveis que el veïnat cregui convenient; donar una solució definitiva al tema de la torre coneguda com del doctor Ripoll; rehabilitar el Mercat de Galvany, recuperant la malmesa arquitectura i planificant que els espais que deixa lliure l’edificació siguin zones enjardinades; urbanitzar la plaça d’Adrià, fent que esdevingui una mena de plaça major de la zona nord del barri; ubicar la biblioteca i el centre de cultura de barri a l’edifici annex de la torre Muñoz Ramonet —i evitar que es faci excavant el jardí per la part del carrer d’Avenir—; en la mesura que la situació legal de la torre Muñoz Ramonet ho permeti, crear un centre de cultura de ciutat, on s’hi programin exposicions, conferències i concerts, de qualitat; ampliar les voravies del carrer de Balmes, de la plaça Molina cap amunt; crear un centre de trobada per als veïns de la zona del Turó Parc; combatre els sorolls i les molèsties que provoquen les persones que van als locals d’oci nocturn, sobretot al carrer de Tuset i els seus entorns; i un llarg etcètera.

Em plauria molt que els nous dirigents municipals del Districte enllestissin els temes acumulats durant tants anys. Per assolir-ho, poden comptar amb la col·laboració del veïnat, que ja està acostumat a explicar les mancances que pateix. En fer-ho, tindran la sensació que comencen una altra legislatura amb final incert.

Fins quan, tot plegat?

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.