27.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

Tot el que et cal saber de les petúnies penjants

La seva exposició ha de ser a ple sol i la terra ha de mantenir-se humida constantment

Publicitat

Natura

Amic

Les petúnies penjants componen un grup de petúnies que tenen en comú que són penjants, compactes, molt floríferes i d’alegres colors. Totes elles resulten espectaculars col·locades en tests o terrines penjants o en grans jardineres, donat el seu destacat desenvolupament, en parterres i fins i tot també sent aptes per al seu ús en rocalles.

Aquest tipus de petúnies, a més de les coincidències compartides abans esmentades tenen en comú un creixement ràpid i molt bona capacitat de brotada, fent-les ideals per a crear grans masses de color amb molt poques plantes. Un dels seus valors a destacar és la bona resistència a la calor, factor molt important a l’estiu i que li permet desenvolupar-se bé des de principis de primavera a ben entrada la tardor.

Publicitat

Quant a l’aspecte general de la planta, al marge de les característiques botàniques pròpies de cada tipus, en major o menor mesura comparteixen unes tiges molt ramificades i d’una certa longitud, fulles més o menys ovalades, de color verd i tacte enganxós, així com flors en forma de trompeta.

Les petúnies penjants són bastant fàcils de cuidar si prestem especial atenció a la seva exposició, reg, abonat i elecció adequada del substrat en cas de trasplantament. La seva exposició ha de ser a ple sol, encara que la semi ombra la tolera bastant bé si no és molt prolongada, i mostra d’això és que són capaces de florir durant dies ennuvolats. Un altre factor a tenir en compte a l’hora de buscar la seva ubicació és que aquesta ofereixi protecció davant els forts vents, ja que poden deteriorar el seu aspecte.

Publicitat

La terra ha de mantenir-se humida constantment, sense arribar a que estigui entollada per a evitar danys en les arrels. El reg ha d’aplicar-se directament sobre el substrat, evitant així que s’espatllin les seves flors. En cas d’haver de regar per aspersió, evitarem els regs a migdia perquè no es danyin les seves flors i fulles, així com a últimes hores del dia per a evitar que la planta passi la nit mullada i s’afavoreixi l’atac de fongs.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.