Publicitat

Un barri amb cada vegada menys arbres

"Ens anem quedant sense arbres i la contaminació va augmentant", opinió a El Racó del Veïnat

Publicitat

El Racó del Veïnat

Gemma P.

Escric per manifestar-vos un disgust que porto des de fa uns anys. Cada cop que fem un passeig pel barri i anem a parar al parc Moragas, podem observar que hi ha cada vegada menys arbres.

Publicitat

Ara només en queda un, al tram de Calaf abans d’arribar a Tavern. Un altre exemple: al carrer Muntaner, entre Madrazo i Laforja, hi ha dos escocells amb arbres tallats. Esperem que els tornin a replantar, ja que sabem que durant uns anys no es feia. Al carrer Calaf entre Muntaner i Tavern hem vist que hi ha un arbre cada 5-6 metres. La resta, els han anat talant. L’un perquè va morir, l’altre perquè quedava davant el pàrquing d’una casa nova que van construir al xamfrà mar de Tavern-Calaf, l’altre perquè quedava massa a prop del parquímetre… i així s’han anat tapant tots els escocells d’aquest tram de carrer, fins que només ha quedat un sol arbre, el més jove, que a més regava des del balcó una bona dona.

Escocell sense arbre al carrer Muntaner © Gemma P.
Publicitat

Cada cop que veig un arbre tallat penso en el carrer Calaf, que hauria de recuperar el seu espai verd. Als jardins Moragas, també han desaparegut dos arbres els darrers anys, un perquè va caure sobre el carrer Tavern i el van haver de tallar a rodanxes i un altre del mig del parc.

A poc a poc ens anem quedant sense arbres i la contaminació va augmentant. El carrer Muntaner és una via molt transitada, amb molta contaminació i molt soroll. Sap molt greu que les persones hagin de viure sense poder obrir les finestres i sense poder respirar un aire net a tot aquest barri.

Els arbres són fonamentals, i reduir el trànsit també. Es podrien ampliar les voreres de Muntaner i crear un carril bici? Generar un espai escolar davant l’Escola Nausica? Pacificar el carrer Calaf? Posar jardineres i més arbres a la zona? Repoblar el jardí Moragas? Pacificar la zona de l’entorn del parc? De l’entorn del Mercat? Així i tot, el gran repte és repensar el carrer Muntaner.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar