Publicitat

Amanida de tomàquet i mató

spot_img

Publicat el 19.7.2017 9:30

Cuina de mercat

Amanida de tomàquet i mató

Ingredients:
400 g de tomàquets carnosos
80/100 g de mató
1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
15 fulles d’alfàbrega
Olives negres
Sal

Elaboració:
Comenceu per rentar molt els tomàquets, després els tallareu a rodanxes de mida normal i els anireu posant en el plat per servir, salareu i repartireu el mató desgranat, les olives negres i les fulles d’alfàbrega prèviament tallades. Aconsellem servir el plat fred de nevera.

Publicitat

Amanida fresca de mongeta tendra

Fotografia de Pau Farràs

Ingredients:
800 g de mongetes tendres fines
4 tomàquets ben madurs i carnosos
1 patata mitjana
Oli d’oliva verge
2 grans d’all negre
Sal i pebre

Publicitat

Elaboració:
En primer lloc, netegeu i trieu les mongetes, i feu el mateix amb la patata. Coureu les verdures per separat per mantenir una cocció per a cadascuna, i quan arranqui el bull hi coureu la patata a dauets; també aprofitareu per coure la mongeta al vapor, però que ens quedin un pèl cruixents. Ho refredarem tot en aigua amb gel i ho reservarem.

Tot seguit ratllareu el tomàquet i l’amaniu amb l’oli, la sal, el pebre i els alls negres picats. Al moment de servir-ho disposareu la mongeta i la patata, i ho amanireu amb la salsa de tomàquet cru i un rajolí d’oli d’oliva. I opcionalment amb una mica de tonyina en conserva i/o olives negres sense os.

Llenties d’estiu

Ingredients:
250 g de llenties cuites
2 cabdells d’enciam o 2 endívies
80 g de confitura de maduixa o de tomàquet
30 g de vinagre de Mòdena
120 cl d’oli d’oliva verge extra
100 g de formatge “feta”
12 tomàquets xerris
12 fulles de menta fresca
30 g de sal

Per la salsa:
Confitura
Vinagre, oli i sal

Elaboració:
Posareu a refredar les llenties unes hores a la nevera, i abans de servir el plat preparareu la salsa per barrejar-la amb les llenties, tot seguit netegeu i trossegeu els enciams i els tomàquets.

Muntareu el plat posant primer l’enciam, després les llenties, i així fins a quatre capes (dues de cada), i acabareu adornant el plat amb el formatge a daus, les fulles de menta i el vinagre de Mòdena.

Macedònia al cava

Ingredients:
300 g de meló
300 g de síndria
20-25 grans de raïm blanc
400 ml de cava brut
Unes fulles de menta fresca
1 branca de canyella

Elaboració:
Peleu i feu boles de la síndria i del meló amb l’ajuda d’un buidador de vegetals, i ho poseu en un bol gran. Hi afegiu el raïm tallat per la meitat i sense pinyols i la branca de canyella, ho regueu tot amb el cava i, ben tapat, ho poseu a refredar. Al moment de servir, hi afegireu les fulles de menta.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Com assolir el benestar per a la gent gran a l’estiu?

Consells per adaptar les rutines a les altes temperatures

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys

La relació entre mobilitat ciclista i salut a les ciutats: menys medicines i menys morts prematures

Els experts Mònica Ubalde (ISGlobal) i Enric Prats (COMB) reflexionen sobre els beneficis de la mobilitat cicilista en la lluita contra el canvi climàtic
spot_img

Millores de l’accessibilitat a 4 punts dels barris de muntanya

Les actuacions es faran als carrers de Marmellà, Guerau de Liost, Claudi Sabadell i Roma

El cabusset: un ocell aquàtic que resideix tot l’any a Catalunya

És un excel·lent bussejador, ja que se submergeix durant 15-20 segons sota l'aigua i pot arribar fins a 20 metres per buscar aliment, petits peixos, nimfes d'insectes aquàtics i mol·luscs

Mediterràniament: el Quixot a Benidorm

"Si el Quixot visqués a la nostra època viatjaria sens dubte a Benidorm a la recerca de noves aventures. No se m’acudeixen moltes més ciutats al sud d’Europa on ell pogués demostrar tota la seva vàlua com a cavaller errant": l'escrit d'Aitor Romero

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]